saken oppdateres

(IFinnmark): Politiet og Hovedredningssentralen Nord-Norge har natt til tirsdag satt inn et helikopter i søket etter en savnet person i Øvre Anárjohka Nasjonalpark.

Har ikke gitt lyd fra seg siden lørdag

Søket ble iverksatt etter en bekymringsmelding til politiet mandag kveld.

– Mannen har ikke status som savnet, men han er på tur i nasjonalparken og har en avtale om å gi lyd fra seg daglig. Det har vært stille fra ham siden lørdag og et familiemedlem og en kollega kontaktet oss da mandag kveld, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Johnsen i Finnmark politidistrikt til Ifinnmark.

Mannen er i 30-årene og skal være turvant og godt utstyrt. Han er ikke fra Finnmark, men har vært på tur i samme område tidligere.

– Det kan være naturlige årsaker til at han ikke har fått gitt lyd fra seg, det er blant annet ikke like god dekning overalt i området. Det er også gode værforhold med greie temperaturer, men vi må komme i kontakt med mannen, sier Johnsen.

Har sveipet området

Klokken 02.20 var et Sea King helikopter fra Banak fremme ved mannens siste kjente posisjon, melder HRS på Twitter.

– De har foretatt et sveip over området. Nå på morgenen vil vi legge en plan for hvordan vi vil gå videre i saken. Om vi skal gjøre flere søk eller mer etterretning. Det er allerede gjort en del undersøkelser og vi har i løpet av natten forhåndsvarslet en del ressurser som kan bistå i terrenget dersom det blir en leteaksjon, sier Johnsen.