Klokken 22:12 kjørte han i mål som vinner av 100-mila i årets Finnmarksløp. Hans 25. løp og tredje seier. Nå gir han seg som konkurransekjører.

Det skriver Finnmark Dagblad.

Med seieren fikk han blant annet en hytte, en ATV (firehjulig) og et pengebeløp.

Svært mange hadde møtt opp på Alta Sentrum da Roger Dahl kom i mål. Og han kjørte i mål på direktesendt TV på NRK1.

– Jeg hadde masse dramatiske opplevelser underveis i dette løpet. Dette er nok det mest dramatiske løpet jeg har vært gjennom, sier Dahl.

– Jeg mistet sleden to ganger, det har jeg aldri gjort i en konkurranse, sier han. I tillegg mistet han en av hundene, "Høst" (3), mellom Varangerbotn og Sirma.

Roger Dahl kjørte sitt 25. Finnmarksløp, og han tok sin tredje seier. Nå gir han seg.

– Ja, i hvert fall på dette nivået. Nå skal jeg hjelpe andre, sier han.

Kjørte ikke hjem

Det store spenningsmomentet for Roger Dahl var om hundene ville fortsette forbi Stengelsen på Altaelva på vei til målet på Alta Sentrum. Dahl og hundene bor nemlig på Stengelsen, og han fryktet kanskje at hundene ville hjem.

Det skjedde heldigvis ikke.

Hunden døde

Dahl har hatt to spesielle episoder under årets løp. Først mistet han spannet - faktisk to ganger på samme strekk mot Tana. Så døde en av hundene mellom Varangerbotn og Sirma.

Nå var veteranen forberedt på en målpassering av de sjeldne.

– Da kan følelsene få fritt utløp. Det blir en utløsning for alt man har ofret og slitt med i lang tid, sier Roger Dahl.

Sigrid Ekran ble nummer to, mens Robert Sørlie tok tredjeplassen i årets løp. De kom i mål henholdsvis klokka 23.01 og klokka 01.29.

Du kan lese mer om konkurransen på Finnmarksløpets hjemmesider.