Voldshelg politiet knapt har sett maken til: – Bevisstløs etter kvelning, knust glass i ansiktet og person med pustevansker

Artikkelen er over 1 år gammel

Natt til søndag har vært en urolig natt med mye voldshendelser i Finnmark.

DEL

Politiets operasjonsleder Svein Erik Jakobsen sier at det ikke er ofte at det skjer så mye på en natt som nå i helga.

– Det har hendt at det har vært like mye vold, men det er mer sjelden enn vanlig. Heldigvis, sier han.

Politiet har hatt 37 oppdrag fra midnatt og fram til morgenkvisten.

– Det er veldig mye vold, og rus i tillegg. Det er ikke noe hyggelig. Det har vært veldig mye å gjøre for politiet i Hammerfest, ute på kysten i Nordkapp og Alta spesielt, sier Jakobsen.

Og legger til:

– Det mye folk som kjenner hverandre. Venner og familie, og bekjente, og så utøver de så mye aggresjon mot hverandre når de inntar alkohol.

– Var bevisstløs

En av de mest dramatiske hendelsene fant sted i Hammerfest. En mann i 30-årene ble pågrepet etter voldshendelse som skjedde på en privatfest.

 Den fornærmede skal ha blitt tatt kvelertak på, og skal på et tidspunkt ha vært bevisstløs. Politiet mener bevisstløsheten kan skyldes kvelningen.

Vedkommende ble hentet av ambulanse og fraktet til sykehuset. Personen ble skrevet ut relativt kjapt etter at det ble konstatert at det var ingen alvorlig skade, ifølge politiet.

– Han som utførte gjerningen sitter fremdeles i arrest, og er påvirket av alkohol. Han er så pass ruset at politiet ønsker han i forvaring en stund, sier Svein Erik Jakobsen.

Knuste glass i panna

I samme by ble politiet tilkalt etter en voldshendelse på fest. En mann i 20-årene har slått to andre personer. Den ene personen fikk kutt i pannen og ble tatt hånd om av helsevesenet.

– Skaden er påført ved at det er kjørt et glass i pannen. En annen person skulle bistå, og ble selv slått ned, sier Jakobsen.

Den mistenkte stakk fra stedet og har ikke latt høre fra seg.

Politiet ser på dette som en alvorlig hendelse.

Vold mot kjæresten

Også politiet i Havøysund måtte håndtere en voldshendelse. Der ble en mann i slutten av tenårene pågrepet for vold mot kjæresten sin.

– Han sitter i arrest. Vi driver og undersøker nærmere omkring forholdet og situasjonen. Vi har avhørt en del personer der, sier Jakobsen.

Den fornærmede parten ble utskrevet fra legevakta etter en sjekk.

– Vi ønsker å få avklart hendelsesforløpet nærmere, sier Jakobsen.

Tok av inne på gatekjøkkenet: – Neger

Inne på et gatekjøkken i Vadsø oppsto det dårlig stemning i en folkegruppe. Det førte til full slåsskamp inne i lokalet; fem-seks personer var involvert, ifølge politiloggen.

– Det er to personer som åpenbart krangler. En lå på bakken. Politiet kommer til stedet. En person slet med å puste, og ambulansen var ønsket for sikkerhets skyld, leser Jakobsen opp av loggen.

– En mann kalte en annen person for neger. To personer er mistenkte i saken og er tatt inn til stasjonen. De hadde begge over to i promille. Fornærmede ble hentet av ambulansen, sier Jakobsen.

Konflikt på byen

En mann i 30-årene havnet i konflikt med en annen person ute på et utested i Hammerfest.

Han vil bli anmeldt for voldshendelse. Politiet oppretter sak på forholdet, melder politiet på Twitter.

Kjørt på legevakta

Politiet rykket ut til ny hendelse i Hammerfest like før klokken fem om morgenen.

En mann i 30-årene er pågrepet etter en voldshendelse. Mannen ble satt i arrest og fornærmede ble kjør til legevakta, ifølge politiet.

Artikkeltags