Telenor kan berolige John-Inge som fryktet bredbåndavtale med forhatt teknologi

«BLIR SOM FØR»: John-Inge Henriksen er misfornøyd med den nye avtalen om bredbånd til bygda hans, og mener det blir like ille som før. Foto: Kim Gaare

«BLIR SOM FØR»: John-Inge Henriksen er misfornøyd med den nye avtalen om bredbånd til bygda hans, og mener det blir like ille som før. Foto: Kim Gaare

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Telenor vant anbudet om å få bygge ut høyhastighets bredbånd til to distrikter i Porsanger, Olderfjord og Indre Billefjord. Utbyggingen innebærer at teleselskapet setter ut flere nye såkalte «fibersentraler», nærmere bebyggelsen. Dermed blir det kortere avstand fra sentralene til husstandene, og man vil slik kunne hente ut mer båndbredde på det allerede eksisterende kobbernettet som går inn til husene, ifølge Telenor.

IFinnmark fikk først opplyst av Telenor at de skulle ta i bruk en eldre teknologi som har vært til frustrasjon for bygda, men Telenor avviser nå dette. Informasjonssjef i Telenor Norge, Per-Are Meling, sier befolkningen i Billefjord ikke trenger å frykte en eldre radiolinjeløsning som bredbåndsforsyning til bygda.

– Jeg kan berolige innbyggerne i Billefjord med at sentralen er koblet på fibernett, og ikke radiolinje slik som tidligere.

Telenor er fornøyd

Arne Quist Christensen, leder for modernisering i Telenor Norge skriver i en pressemelding at selskapet er svært fornøyd med at Telenor har fått en avtale med Porsanger kommune.

– Vi mener at eksisterende og fremtidige kunder vil sette stor pris på at kommunen og Telenor går sammen for å bedre bredbåndstilbudet, sier Christensen i en pressemelding.

iFinnmark har ikke lyktes å få en kommentar fra rådmannen i Porsanger kommune, men ifølge samme pressemelding opplyser IT-ansvarlig Jan-Ove Pedersen i kommunen, at Telenor ble valgt fordi de har presentert en løsning som er den «mest økonomisk fordelaktige for både kommunen og husstandene, samt at den gir framtidsrettet kapasitet og skalerbarhet».

Bygda skuffet

Ifølge Telenor vil halvparten av kundemassen vil få tilbud om nedlastingshastighet på 50 Mbps og opplastingshastighet på 15 Mbps. Øvrige kunder skal ha tilbud om minimum 30/10 Mbps, ifølge Telenors avtale med med kommunen. John-Inge Henriksen fastholder sin skuffelse.

John-Inge Henriksen var en av flere som i forkant av anbudsrunden var ute og ba Porsanger kommune om å sidestille Telenors gamle teknologi. Han ønsket fiber helt fram til huset sitt.

– Jeg ser at alle andre får fiber, det er kun distriktene som ikke får det. Lakselv og Kautokeino har fiber. Og fiberen går rett forbi huset våres her, men de åpner det ikke for oss, sier han skuffet.

Artikkeltags