Da matmor Tine skulle rope inn hundene, kom bare den ene tilbake

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Frykter noen har tatt Emma.

DEL

- Hun har aldri stukket av før. Jeg synes det er så rart, jeg kan ikke tro at hun har løpt ut av hagen, sier Tine Sofie Johansen til iFinnmark.

Tirsdag ettermiddag da  un kom hjem til Grønlia i Berlevåg hev hun straks ut sine to hunder til lufting i hagen - noe hun hadde gjort så mange ganger før. Men denne gangen ante hun straks at noe ikke var helt som det skulle være.

Hørte bjeffing

- De begynte umiddelbart å bjeffe, så jeg gikk til vinduet og ropte at de måtte slutte. Deretter gikk jeg tilbake til kjøkkenet og startet med å lage middag. De begynte å bjeffe igjen, og da bestemte jeg meg for å rope dem inn, forteller Tine og fortsetter:

- ... men bare den ene kom.

Hun sjekker hagen og oppdager at hunden Emma er sporløst forsvunnet.

- Det var bare å stoppe matlagingen og å komme seg ut for å lete.

Opp og ned gata

Tine og Bjørn Eirik Johansen har to hunder av rasen shetland sheepdog - én på ni år og Emma, som er forsvunnet, på ett år.

- Vi løp opp og ned gata for å finne henne, men så ingen ting, sier matmor Tine.

Tine forklarer at hundene har vært løs, men inngjerdet, i hagen «en million ganger», men at de aldri har forsøkt å stikke av.

- De er også løse på fjellet når vi går tur, og hvis de løper etter dyr er de snar å snu tilbake til oss igjen.

At hunden nå er sporløst forsvunnet, synes hun er veldig rart.

- Jeg er så redd for at noen har tatt henne, at det var derfor hun bjeffet så fryktelig. Det jeg tenker er at noen kan ha stoppet utenfor og tatt henne, sier Tine.

Mange leter

I løpet av de siste timene har mange i Berlevåg engasjert seg i letingen etter Emma, blant annet er fjellet bak der de bor i Grønlia, saumfart.

- Vi har fått beskjed om at noen tror de har sett henne i området, men det var langt unna hjemmet. Jeg synes det virker usannsynlig at hun har løpt så langt, sier matmor og ber folk om å lete der det letes kan:

- Jeg håper folk kan ta en titt i kjelleren og garasjen eller andre steder der det kan tenkes at Emma kan ha blitt låst inne, sier Tine og håper at noen vil få øye på Emma.

Politiet har blitt varslet og ved operasjonssentralen i Kirkenes bekreftes det at de følger med ved grenseovergangene i tilfelle noen skulle forsøke å føre Emma over grensa.

Artikkeltags