Forsvaret har gjort funn med sonar - kan være savnet båt

SISTE OBSERVASJON: Her ble den savnede båten observert i Øksfjord havn natt til søndag klokken 00:48.

SISTE OBSERVASJON: Her ble den savnede båten observert i Øksfjord havn natt til søndag klokken 00:48. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Forsvarets ubåt har funnet et objekt, flere hundre meter under vann, som kan være den savnede båten. Politiet vil nå undersøke nærmere med en ROV.

DEL

Forsvaret har bistått med en rekke kapasiteter, blant annet ble ubåten KNM «Uredd» dirigert inn i søksområdet og har i omlag et døgn hjulpet til i søket, melder iFinnmark.

– De har foretatt sonarsøk over store områder og det er markert funn av et objekt på havbunnen som stemmer overens med de driftsberegninger (tidevann, strøm og vindretning) som er gjort i forhold vrakgods som er funnet fra havaristen. Politiet har nå bedt om bistandsressurser til å kunne undersøke objektet med ROV, fjernstyrt undervannsfartøy, sier stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i Finnmark politidistrikt i pressemeldingen.

På 406 meters dyp

Objektet som er funnet ligger på 406 meters dyp i Sørøysundet. De pårørende er informert om et mulig havaristed.

– Det at Forsvaret tilbød en så stor søkekapasitet som KNM «Uredd» har vært til stor hjelp. Vi og Hovedredningssentralen har dermed kunnet konsentrere søket etter havaristen i et betydelig mindre område. Vi håper at vi kan gå ned med en ROV i løpet av de nærmeste dagene og forhåpentligvis så raskt som mulig få avklart hvorvidt det er den savnede båten «MK Alta» som er funnet, sier Sirma-Tellefsen.

Ber publikum om hjelp

– Når det gjelder den videre etterforskningen ønsker vi å komme i kontakt med fritidsbåter som var ute på sjøen og oppholdt seg i området Øksfjord, Stjernsundet, Rognsundet og Sørøysundet 30. april fra 00.48 til 1. mai kl 12.00, skriver politiet i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken