Formann i Finnark FpU: – Frustrerende å være tilskuer til alt dette

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nyvalgt formann i Finnmark FpU, Tomas Børresen mener nok er nok, og at grensa burde stenges umiddelbart, det skriver Finnmark FpU i en pressemelding.

DEL

I pressemeldinga skriver partiet at nok er nok, og at det den siste tiden har kommet opp i 200 asylsøkere hver dag over grensen på Storskog. Det er opprettet tre midlertidige asylmottak i Sør-Varanger.

– Alle disse mottakene er nå fulle, vi i Finnmark FpU er klare på at den strømmen med asylsøkere som kommer over grensa i dag er helt uholdbart, grensa burde stenges umiddelbart, sier Børresen.

Frustrerende

Videre skriver ungdomspartiet at personer med afghansk bakgrunn nå er i klart flertall blant dem som kommer over grensa på Storskog, og inn i Norge. Flere av disse er i tillegg dokumentløse, uten noe videre reaksjon fra norske myndigheter.

– Det er ganske frustrerende å være tilskuer til alt dette, når asylsøkerne i følge politiet sier at de er blitt invitert, sier Børresen.

Børresen sikter til politimester i Østfinnmark politidistrikt Ellen Katrine Hætta, som sa til VG at hun tror flyktningene har fått feilaktig informasjon om Norge fra personer som vil tjene penger på at flyktningene tar seg over grensa.

– Norge har invitert oss, dere skulle jo ta imot 8000. De sier at de skal søke arbeid, gå på skole, ha ungene i barnehage og skole, og at Norge er et godt land å bo i. Noen sier de trenger beskyttelse, andre oppgir ikke asylgrunn, sa Ellen Kathrine Hætta til VG.

Store kostnader

Det er store kostnader knyttet til å behandle alle disse asylsøknadene, det må sendes et klart signal om at det ikke er greit å søke asyl i Norge uten ett reelt beskyttelsesbehov.

– Inntil asylstrømmen er på et normalt nivå, og situasjonen er under kontroll, bør grensa holdes stengt, sier Børresen.

Børresen mener løsningen ligger i å forsøke å forhindre dem som kommer til Norge uten grunnlag for opphold.

– Man bør sende et tydelig signal til Russland om at dette ikke kan fortsette, sier Børresen.

Nå håper Børresen og Finnmark FpU at stortingsgruppen tar oppfordringen deres på alvor.

– Vi håper på en fornuftig avgjørelse snarest, det eneste fornuftige er å stenge grensa, sier Børresen.

Artikkeltags