Svaret fra Erna Solberg gav forfatter, blogger og foredragsholder Magnus Jackson Krogh en stolt følelse. Tirsdag 9. august la kjøllefjordingen ut en åpen video der han blant annet stilte følgende spørsmål til statsministeren:

– Kan du love meg at mennesker i min situasjon, som har en diagnose som ADHD, blir sett i skolen? Kommer du til å framsnakke diagnosene ADHD, ADD, i løpet av de neste fire årene?

Solberg la ut en egen video under en uke senere, hvor hun åpnet med «kjære Magnus», skriver iFinnmark.

– Ja, folk kommer i helt ulike variasjoner. Derfor kan jeg love at skolen skal, hvis vi får lede videre, møte elever på deres premisser og sørge for at de kan lære uansett om de ikke er gjennomsnittselever, uttalte statsministeren, og trakk inn sin egen dysleksi.

(artikkelen fortsetter under videoene)

Magnus Jackson Kroghs video:

Svaret fra statsminister Erna Solberg:

 

Vinn-vinn

Krogh er glad for statsministeres hjelp til å sette ADHD på dagsorden.

– Jeg tror ikke Støre hadde svart. Ved å ha dysleksi, forstår hun en del av problematikken, sier foredragsholderen.

– Fikk du svar på det du lurte på?

– Nei. Jeg lurte på hvordan hun vil fremme ADHD-saken, og det var ikke det hun svarte på. Man kan ikke ta alle under en kam. Jeg fikk en følelse av valgflesk, men hun rettet søkelyset mot mitt arbeid. Dette er en vinn-vinn situasjon, svarer Krogh.

– Blir det en stemme til Erna i år?

– Ja, hun er den eneste jeg ser som har disse tingene på dagsorden, sier han.

Vil starte eget parti

Krogh oppgir å ha fått flere følgere og bokbestillinger etter statsministerens videopublisering. For to år siden gav han ut «ADHD: Ustoppelig Energi».

Boken har solgt i overkant av tusen eksemplarer ifølge Vega Forlag sin markeds- og informasjonssjef Elen Zickfeldt. Hun sier forlaget er godt fornøyd med tallet, og regner med den vil fortsette å selge.

Forfatteren har politiske ambisjoner. Han vil starte «Energipartiet» med rettferdig skolegang for ADHD-diagnostiserte som fremste kampsak.

– Først må jeg føle meg klar for å prate med mange nok mennesker. Når jeg når 100.000 følgere på Facebook-siden ADHD-inspirasjon vil jeg ha nok kjøtt på beina, sier han.

Krogh oppgir å ha holdt rundt 250 offentlige show, og dermed ha skapt sin egen arbeidsplass. Han jobber med sin første Finnmark-turné, som starter i vinter.