Skjervøy IK - Tverrelvdalen 3-1 (2-0)

I dagens 3. divisjonskamp mellom Skjervøy og Tverrelvdalen dukket en merittert idrettsutøver opp i kamptroppen til bortelaget. Tverrelvdal-gutten og langrennsløperen Finn Hågen Krogh, som har vunnet VM sammen med Petter Northug, spiller fotball på sommertid for å holde seg i form - og var med i lørdagens kamp mot Skjervøy.

- Jeg spilte fotball lenge, samtidig som jeg gikk på ski, og det er veldig fin trening. Så er de (Tverrelvdalen) snille med meg, og lar meg være med når jeg kan, sier Finn Hågen Krogh til Nordlys.

- På våren prøver jeg å holde meg unna ski for å bygge opp ny motivasjon, og når jeg får på fotballskoene føler jeg meg som en guttunge igjen, sier VM-vinneren.

- De er ikke "superhappy"

Krogh startet på benken, men kom inn med ti minutter igjen å spille. At det ble tap, kunne ikke 25-åringen endre på.

- Vi gikk på et tap, så det var ikke helt etter planen, forteller Krogh.

Også langrennsløper Petter Northug spiller fotball på sommertid. Likevel er ikke landslagsledelsen veldig begeistret for Kroghs valg av sommeraktivitet.

- De er ikke "superhappy", fordi man kan bli skadet. Men vi går på rulleski store deler av året, og det er også farlig, så det er mye forskjellig man kan skade seg på.

Og 25-åringen legger ikke skjul på at han smiler når de en sjelden gang spiller fotball på landslagssamlingene.

- Det hender vi gjør det på oppvarmingene, men det er litt for sjeldent synes jeg. Vi kan godt gjøre det mer, forteller Krogh og flirer.

- Han er kreativ

Tverrelvdalen-trener, Tom Helge Thomassen, mener det bare er positivt at langrennsløperen er med på fotballaget når han kan.

- Det er artig at han er med, vi vil ha de lokale guttene med i klubben, selv om de er mye borte, også er det gøy at vi får litt oppmerksomhet når han er med.

- Også er han en brukbar spiller, han er kreativ, og kan løpe mye, forteller Thomassen til Nordlys.

Kampfakta:

Skjervøy IK - Tverrelvdalen 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Brage Fjellheim Wiik (22), 2-0 Svenn Johansen (36), 2-1 Stein Mannsverk (73), 3-1 Ørjan Skallebø (90).

Dommer: Egil Bertheussen, Sørreisa