Drammen (NTB): Finn-Hågen Krogh antyder at han vil kjempe om verdenscupseieren sammenlagt allerede neste år. Han nøyer seg ikke med å vinne sprintcupen.

Onsdag ble det 2.-plass i verdenscupsprinten i Drammen bak Eirik Brandsdal, men i sprintverdenscupen sammenlagt endte det motsatt mellom de to.

24-åringen fra Tverrelvdalen i Drammen endte opp med 37 poeng mer enn 28 år gamle Brandsdal fra Kjelsås.

Krogh har hatt en sterk sesong under vingene til sprintlandslagstrener Arild Monsen denne sesongen, og han traff nærmest helt med opplegget.

Da snakker vi også om VM-gull på lagsprinten i OL etter at han blant annet ikke gikk Tour de Ski.

Neste år blir det nye regler.

– Ja, da blir fort Tour de Ski hovedmålet siden det ikke er noe mesterskap. Da blir det viktigst, og kanskje også å se på den gule trøya. Men det er kanskje litt tidlig for meg å prøve meg på den. Tour de Canada blir også viktig, sa Krogh.

Ambisjonene er det ingenting å si på.

Valg

Med den sesongen Krogh har hatt stiller han sterkt med tanke på neste års landslagsopplegg og hva han vil gjøre. Blir det allround- eller sprintlandslag?

Han har allerede bestemt seg.

– Det er et lett valg. Jeg fortsetter på sprintlaget. Det passer meg perfekt, så det blir sprintlaget, sa Krogh.

Sprinttrener Monsen vil ikke si for mye om Krogh får fortsette eller ei under hans trenervinger.

– Det blir viktig å videreføre arbeidet og treningen og få konsumert det som har vært i år.

– Han blir i sprintlaget?

– Det får vi se på. Vi skal i hvert fall ha to lag, og så får vi se på organiseringen.

Nervøs

Krogh er ikke kjent som den nervøse typen, men onsdagen i Drammen var annerledes. Det merket han.

– I dag var jeg unormalt nervøs. Jeg følte at hvis jeg ikke vinner kula i dag, så ryker litt av sesongen når jeg har vært så nær. Men jeg klarte det, og da er det ekstra godt å ta den i Norge. Jeg fryktet Eirik mest, han har vunnet her før og var fantastisk i dag. Jeg var redd han skulle komme til å stjele kula mot slutten, men formen har vært bra og jeg tenkte på meg selv i finalen, sa Krogh.

Sprinttrener Monsen mente at Krogh vant sprintcupen fullt fortjent.

– Han har aldri hatt en så jevn og god sesong med så mange gode resultater. Jeg tror at han har vært på pallen over ti ganger i vinter, og det synes jeg er «fole» bra. Vi har lagt et opplegg sammen som har passet for Finn-Hågen, og han har blomstret som skiløper. Det har fungert hele veien. Sånn som sesongen har vært synes jeg at han fortjente dette, sa Monsen.