Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5The Hives i toppform

Artikkelen er over 13 år gammel

ANMELSDELSE, THE HIVES: En skikkelig fulltreffer.

- Har dere det bra? roper vokalist Howlin' Pelle Almquist fra scenen idet han strekker mikrofonen mot den tettpakkede festivalsletta.

Publikum responderer kjapt og unisont:

– Jaaaaaaaaaa!

– Ja, det tror jeg dere på. For nå står The Hives på scenen! brøler Almquist kledelig eplekjekt tilbake.

Hardt ut fra første låt

Med denne frontfiguren, oppfostret på Møllers tran (med New Energy og druesukker som mellommåltider), gikk The Hives hardt ut allerede i første låt.

Og fra dette punktet føyk intensitet og energi kun én vei. Opp.

The Hives har besøkt Tromsø ved en rekke tidligere anledninger, men aldri før spilt for noe i nærheten av det antallet publikummere som flokket seg foran scenen i går. Det var ingen tvil om at svenskene koste seg i rampelyset, og den godeste Almquist kunne dermed røpe årsaken til at The Hives hadde fått utdelt spilletid så tidlig på ettermiddagen.

Musikalske muskler

– Vi gjør det for å sabotere for alle som skal spille etterpå. For ingenting blir så bra som dette!

Selv om kvelden, i skrivende stund, ikke er over ennå, skal man slett ikke se bort fra at vokalisten hadde rett. Med et repertoar satt sammen av låter fra bandets tre utgitte album, krydret med ferskvare fra plata som er ventet i august – viste bandet musikalske muskler de fleste kan misunne dem.

Fulltreffer

Responsen fra publikum var upåklagelig, særlig da bandet dro fram sine mange ess fra ermet: Main Offender, Walk Idiot Walk, Two-Timing Touch And Broken Bones, A Little More For Little You og ikke minst Hate to Say I Told You So. Puh.

I tillegg til gull og diamanter fra skattkisten med krämlåter, var bandet altså også rause med smakebiter fra deres nye materiale,

Spesielt verdenspremieren på Try It Again treffer blink. Nøyaktig slik som konserten som helhet.

En skikkelig fulltreffer.