Gå til sidens hovedinnhold

Spennende samarbeid

Artikkelen er over 13 år gammel

Skålte i champagne etter vellykket konsert. WEB-TV: Klipp fra WEB-TV:

De kunne gratulere hverandre med et glass champagne for et spennende samarbeide over nabogrensene og for en meget vellykket konsert.

Komponisten og musikere Mikhail Alperin i Moscow Art Trio og Tromsø Symfoniorkester lot seg da også hylle av både direktør Finn Steffensen, som var på pletten etter konserten med champagne, av fylkespolitiker Roger Ingebrigtsen som både har gitt ris og ros til orkesteret, og kulturarbeider Jens Harald Eilertsen.

Det var nemlig en musikalsk begivenhet som fant sted i Kulturhuset i Harstad onsdag kveld. Misha Alperin, som er født i Ukraina og vokst opp i Moldova, men siden 1993 vært bosatt i Oslo, lot sitt verk urframføre i Harstad.

Med seg til festspillbyen hadde han sine to faste medspillere, Sergey Starosti og Arkady Shilkloper. I tillegg hadde han til denne framføringen tatt med seg Rob Waring på perkusjon.

Strykerne har fått et løft

Tromsø Symfoniorkester, ledet av Kolbjørn Holthe, hadde med seg sine strykere. Sammen ga de oss et sammensatt musikalsk bilde, der toner fra både russisk og norsk folkemusikk, jazz og kunstmusikk flettet seg inn i hverandre. Dette stilte selvsagt usedvanlig store krav til strykerne. Disse har, slik jeg opplever det, fått et løft etter at Kolbjørn Holte, som selv er en fremragende fiolinist, har overtatt Tromsø Symfoniorkester.

Også de gjorde sitt til at dette ble en spennende, vakker og kanskje også en smule grensesprengende konsert, med ei blanding av forskjellige instrumenter og ikke minst med helt spesielle og særegne folketoner framført av vokalisten Starostil.

Også for meg var dette en reise på upløyd musikalsk mark, men reisen ga absolutt mersmak. Det var lett å skjønne at det var profesjonelle musikere som både sto og satt på scenen.