Gå til sidens hovedinnhold

Musikalsk pusterom

Artikkelen er over 13 år gammel

Gallerikonsert med studenter. WEB-TV:

Unge kunstutøvere gir oss et musikalsk pusterom i en hektisk hverdag takket være samarbeidet mellom Festspillene og Musikkhøgskolen i Tromsø.

– Det er både inspirerende og kjempefint å få slippe til under Festspillene, sier fem av dem. I Galleri Nord-Norge slo de fast at det gror utrolig godt i den hagen hvor man plukker ut klassiske talenter. Det er ingen tvil om at musikkonservatoriet i Tromsø gjør en god jobb med sine studenter.

Det var et dristig repertoar de hadde valgt, Ingrid Grytbakk, klaver, Anne-Berit Larsen, sang, Sindre Sandvik, tangenter, Christina S. Andreassen, klarinett og Maria W. Tollefsen, saksofon, da de som representanter for morgendagens musikere inviterte til en kort formiddagskonsert. Musikk av George Gershwin, Gunnar de Frumerie, Dmitri Sjostakovitsj, Ketil Hovslev, Andre Patrick og Nino Rota.

På en imponerende måte ble verkene framført, og applausen fra et takknemlig publikum kom både fra hjertet og sjelen. Alle har fullført grunnutdanningen og er nå i ferd med å ta videreutdanning i Tromsø.