Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4Glad ska-åpning fra Ska Patrol

Artikkelen er over 13 år gammel

ANMELSDELSE, Ska Patrol: Fullkommen lykke.

Fest en klesklype til hver munnvik, og dra endene rett til værs.

Omtrent fungerer en konsert med Ska Patrol. Dette er nemlig musikk det er umulig å sutre til, hvor gliset er konstant – og som gir deg lyst til å klemme alle i mils omkrets. Både venner og fiender.

Åpnet hele ballet

Dette er slett ikke det veste utgangspunktet for bandet som i går ettermiddag fikk æren av å åpne årets Buktafestival i Telegrafbukta torsdag ettermiddag. En heder de slett ikke gjorde skamme på.

Selv om publikummerne hadde godt med armslag da bandet gikk på scenen, lot ikke musikerne det legger noen demper for deres energi og spilleglede.

Ska Patrol svingte i gang settet med låten Providers Of Arctic Ska, og fulgte opp med sin hyllest til sjarkfeskar'n, Lucky Strike og Memorial Song. Blant annet. Ifølge bandet selv er de inspirert av nordlyset, midnattssolen, tørrfisken og Bob Marley – og resultatet blir deres helt egen sjanger: Polarska.

Herlig musikk

Men selv det ikke var mye å utsette på bandets utstråling, skaptes aldri den virkelige Ska Patrolske stemningen blant publikum. Det blir verken massedans eller allsang – til det er vi rett og slett for få.

Dette forringer likevel ikke det faktum at Ska Patrol leverte en skikkelig gladpack av en åpningskonsert på Bukta. Og satte an tonen til tre dager med herlig musikk.

Og fullkommen lykke.