Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Forføreren Halvdan

Artikkelen er over 13 år gammel

Storsjarmøren fra Bodø er fortsatt i stand til å smelte alt som finnes av kvinnehjerter. WEB-TV:

Og jaggu får han ikke også gamle gubber til å synge flerstemt så salen beveger seg, og til å applaudere så det svir i hendene.

Hva er det med den litt aldrende herren med antydninger til krøller i nakken mens månen sakte spiser seg bakover pannebrisken, som får fullsatte saler til å gi seg aldeles hen?

Selvsagt har han scenesjarm, lunhet og varme. Han har glimt i øyene, og trenger bare å gjøre bitte små hoftevrikk for modne kvinner sukker lavt og lar seg forføre.

Men først og fremst er det visene hans som treffer dypt inn i hjerterøttene våre for derfra å spre varme gjennom resten av kroppen. Og dermed er vi fortapt.

Han har et scenetekke som nesten alle kunstnere kan misunne. Han kan fortelle «groviser» som man burde ha rødmet over, men som likevel bare pirrer litt på de stedene som gjør godt. Også er jo tekstene i visene hans vettige. Om han enn synger om kjærlighet eller retter en refsende finger mot urett, mot Amerika eller andre troll. Noen av de små anekdotene har vi hørt før, og noen av visene også, men pytt pytt, hva gjør det når de er så knakende morsomme og visene så vakre følsomme.

Det var Halvdan Sivertsen i toppform vi fikk oppleve torsdags kveld. Han forførte oss med en av de vakreste visene har skrevet, «Sommerfuglen i vinterland», han sang om tusen tommeltotta, om hver gang vi møtes, om vår første sommer, om dit vil dra, om frihet (Mandelavisa), og selvsagt sang han den store «Kjærlighetsvisa». Og han fikk salen med seg i trestemt sang, han fikk sine musikere til å følge seg hele veien. I to timer hadde han publikum i sin hule hånd, og han strøk dem kjærlig med sine vakre ord.

Halvdan Sivertsen serverer oss ikke bare søte drops fra scenen. Han kan også ha piggene sine ute mot den uretten som blir begått. Det viser allsidigheten i hans repertoar. Og det var nettopp det som gjorde konserten denne kvelden nesten 100 prosent fullkommen.

Publikum ga seg ikke før fire ekstranummer var fullført – og ga stående applaus tilbake som belønning.