Gå til sidens hovedinnhold

Ny nederlandsk film spilles inn på FilmCamp

Artikkelen er over 6 år gammel

I mars kommer nederlenderen Boudewijn Koole tilbake til FilmCamp for å regissere en ny spillefilm.

Sist Boudewijn Koole gjestet indre Troms var i august og innspillinga av «Beyond Sleep» med blant andre Pål Sverre Hagen, Thorbjørn Harr og Anders Baasmo Christiansen på rollelista. Nå står spillefilmen «Disappearance» for tur.

 

Sweets Dreams

– Innspillinga starter i mars-april. Budsjettet er på 20 millioner norske kroner og Sweet Films i Tromsø skal coprodusere filmen sammen med det Amsterdam-baserte produksjonsselskapet Waterland Film, forteller Svein Andersen, filmfaglig ansvarlig i FilmCamp.
«Disappearance», som er den 37. filminnspillinga i rekken av produksjoner Film Camp har deltatt i sine 2006, skal innspilles i og rundt FilmCamp.
FilmCamp og Norsk filminstitutt bidrar med samlet 3,3 millioner og FilmCamp regner med at innspillingen i Indre Troms vil legge igjen bortimot det tredobbelte. Over halvparten av filmteam, skuespillere og statister vil komme fra regionen.

Oppsiktsvekkende

– Det er oppsiktsvekkende at den suksessrike regissøren fra Nederland regisserer 2 spillefilmer «på rappen» på FilmCamp, sier Svein Andersen.
«Disappearance» belyser et følsomt og dramatisk mor-datter-forhold. Den handler om en verdenskjent pianistinne, Louise (55), som har trukket seg tilbake fra rampelyset, lagt karrieren bak seg. Louise har funnet sitt paradis på landet, nær villmarka i Indre Troms. Men idyllen utfordres når hennes datter, Roos (33) kommer hjem pga. av en livstruende sykdom. Hun konfronterer moren med en datters forventninger og behov for oppmerksomhet og hjelp. Men det er ikke så enkelt. Moren har fått en sønn, en «attpåklatt», Bengt (13) som også påvirker opprør og oppgjør mellom mor og datter.

 


Ifølge Andersen har FilmCamps location-manager Espen Prestbakkmo har samarbeidet tett med manusforfatter Jolein Laarman for å finne locations og miljøer for utviklingen av manus.

Kommentarer til denne saken