Gå til sidens hovedinnhold

Fikk granat på døra - sperret av politihuset

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet sperret Stakkevollvegen etter at en øvelsesgranat ble levert i skranken på politihuset.

Første etasje av politihuset og Stakkevollvegen utenfor, ble stengt av torsdag ettermiddag.

Årsaken var en gjenstand som politiet fryktet at kunne inneholde sprengstoff, opplyste Roy Tore Meyer, operasjonsleder i Troms politidistrikt, til Nordlys like etter klokken 14.

Funnet i utrast mur

Folk ble også evakuert fra området i umiddelbar nærhet til politihuset. Etter et drøyt kvarter kunne imidlertid politiet melde at gjenstanden var en ufarlig øvelsesgranat.

– Det er nå normalt drift, tvitret politiet klokken 14.15.

Anita Hermandsen, politistasjonssjef i Tromsø, forteller at en person kom inn med gjenstanden, etter å ha funnet den i en utrast mur og lagt den i en eske.

– På bakgrunn av at det lignet på en håndgranat, ble området rundt evakuert og det ble etablert en sikkerhetssone, sier Hermandsen til Nordlys.

Kan være fra krigen

Hermandsen er ikke sikker på hvor granaten stammer fra, men utelukker ikke at det kan være så langt tilbake som krigens dager.

Det er ikke uvanlig at politiet får inn slike gjenstander, eksempelvis gammel ammunisjon eller sprengstoff.

– Vi har rutiner for ta imot det, selv vi i utgangspunktet ønsker at publikum skal gi beskjed hvor det ligger, og ikke røre det. Det er et visst farepotensial forbundet med å plukke med seg noe man ikke vet hva er, sier Hermandsen.

Kommentarer til denne saken