Mange har lyst på en tur til Maldivene, men her er det noe som skurrer...

Slik ser konkurransen om Maldivene-tur ut. Enkelte har gitt beskjed i kommentarfeltet at det er snakk om et svindelforsøk. Foto: Skjermdump

Slik ser konkurransen om Maldivene-tur ut. Enkelte har gitt beskjed i kommentarfeltet at det er snakk om et svindelforsøk. Foto: Skjermdump Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Flere tusen har blitt lurt av denne konkurransen

DEL

Nordlys+ til kun 99 kroner for 8 uker. Bestill her og få tilgang til alt innhold

«VINN EN ALL INCLUSIVE REISE FOR TRE TIL MALDIVERNE! Nå har du sjansen for å få den drømme-reise du fortjener helt gratis! Med lommepenger!»

Høres fristende ut, ikke sant? Men noen ganger er ting rett og slett for godt til å være sant.

I dette tilfellet har noen brukt Star Tour sin logo og opprettet en falsk Facebook-side for å lage konkurransen.  Det har imidlertid ikke stoppet flere tusen nordmenn fra å gå på.

For å delta, må man like innlegget, dele det og skrive Star Tour i kommentarfeltet. Til nå har over 17.000 personer delt innlegget.

Flere av de som har kommentert har imidlertid advart folk om svindelforsøket.

Den aktuelle Facebook-siden har ingen andre innlegg enn konkurransen, men bruker logo og feriebilder på siden sin.

Star Tour har selv advart folk mot konkurransen på sine sider.

 «Som mange av dere har vært så snille og gjøre oss oppmerksomme på er det dessverre en falsk Star Tour side i omløp her på Facebook. Siden lokker med en konkurranse hvor man kan vinne en reise til Maldivene - denne konkurransen er på ingen måte assosiert med Star Tour. Vi jobber med å få siden stengt så raskt som mulig.» 

Å dele innlegget medfører ikke noen umiddelbar risiko. Det som imidlertid er problematisk, er om deltagerne blir kontaktet og bedt om å  gi fra seg personlig informasjon, som personnummer, passnummer eller kontonummer.

Artikkeltags