Vi leier feriebolig eller ferieleilighet i både storbyer og ved stranden, og i 2017 var det London som toppet denne listen foran Cape Coral i amerikanske Florida og Nice i Frankrike, ifølge en oversikt fra HomeAway.

Rimelig

Å leie feriebolig kan ha mange fordeler som nordmenn har oppdaget. Ofte er det rimeligere enn tilsvarende pakkeløsninger med hotell. I tillegg er det mange, spesielt familier, som synes det er svært praktisk å ha sitt eget kjøkken til å lage maten selv. Dessuten kan det være koselig å gå ut og handle lokale og spennende matvarer.

Oversikten over reisemålene i fjor, og det faktum at London og Nice befinner seg på topp tre-listen, er et tegn på vi velger kjente og kjære destinasjoner for å leie feriebolig eller ferieleilighet.

– London er nordmenns absolutte favorittby for korte ferieturer, sier Aye Helsig, direktør i HomeAway.

– Området fra Piccadilly Circus, opp til Oxford Circus – ned Oxford Street til Marble Arch er stedene som er mest populære for nordmenn, uttaler han.

For familier eller flere vennepar som reiser sammen, kan det både være praktisk og hensiktsmessig å leie en bolig eller leilighet. Da blir det også mer fleksibelt, og man kan i større grad legge opp ferien akkurat slik mange ønsker.

Rundt Middelhavet

Landene og byene rundt Middelhavet er svært attraktive reisemål for nordmenn, og det bekrefter også denne oversikten . Nice og Antibes i Frankrike er på henholdsvis tredje- og femteplass. Marbella og Barcelona i Spania og Roma i Italia følger på plassene etter.

Aye Helsig begrunner nordmenns valg med at dette er steder som har et fint sommerklima, store bademuligheter, spennende mat og et rikt kulturtilbud. (ANB)

Her leide vi mest feriebolig i 2017

1

Storbritannia

London

14

Frankrike

Paris

2

USA

Cape Coral

15

USA

New York

3

Frankrike

Nice

16

USA

Miami Beach

4

USA

Four Corners

17

USA

Los Angeles

5

Frankrike

Antibes

18

Spania

Malaga

6

Spania

Marbella

19

USA

Naples

7

Spania

Barcelona

20

Spania

Sóller

8

Italia

Roma

21

Portugal

Albufeira

9

USA

Davenport

22

USA

San Diego

10

USA

Fort Lauderdale

23

Italia

Lucca

11

Spania

Mijas

24

Spania

Fuengirola

12

Spania

Sitges

25

Spania

Port de Pollenca

13

USA

Kissimmee