Stor redningsaksjon etter røykutvikling i ferge med 168 om bord

Ferga "Landegode" mistet all motorkraft, og senere ble det oppdaget røykutvikling om bord.

DEL

På tur fra Moskenes til Bodø onsdag morgen fikk bilferga "Landegode" motorstopp en halv time etter de forlot Moskenes. Mannskapet fikk i gang hjelpemotoren og ferga kunne fortsette med redusert fart.

Ved 13.30-tiden melder Hovedredningssentralen at ferga igjen går for egen maskin, og at redningsaksjonen avsluttes.

Klokken ti mistet ferga all motorkraft, og ble liggende å drive i Vestfjorden. Hovedredningssentralen sendte Sea king, og flere båter til havaristen. HRS opplyste at det hadde vært røykutvikling om bord, men ingen brann.

– Det har vært røykutvikling i maskinen, men ingen brann. Redningsskøyta «Odd Fellow III» er kommet fram, og «Det Norske Veritas» er straks ved havaristen. I tillegg har vi dirigert « Johan Hjort» og «Bodø» til havaristen. Dette for å være i forkant hvis det skulle bli behov for evakuering, noe ingenting tyder på. Sea Kingen har satt røykdykkere fra Bodø om bord. Også dette for å være i forkant. Foreløpig ser det ut som situasjonen er under kontroll, sier Frode Iversen ved HRS.

Klokken 11. 42 var "Landegode" tatt under slep av "Det Norske Veritas" og blir slept til Bodø. De blir eskortert av "Bodø", "Værøy" og "Odd Fellow III".

Lofotposten snakket litt over klokken 11 med en av de 155 passasjerne som er om bord.

- Vi har ikke merket noe til røykutvikling. Helikopteret har satt røykdykkere om bord, og er over båten nå. Redningsskøytene "Odd Fellow III" og "Det Norske Veritas" er nå på plass, og det klargjøres for slep, forteller mannen.

Se video:

  - Hvordan er stemningen om bord?

  - Den er etter forholdene god. Ferga rulla godt, med det er ingen panikk, og vi har fått god informasjon fra kapteinen. Det er selvfølgelig ingen god situasjon å ligge å rulle på Vestfjorden, men det er betryggende at vi har mye hjelp i nærheten hvis noe skulle skje, forteller mannen som skryter av mannskapet.

  - De tar godt vare på oss, Vi får alt det vi ønsker av mat og drikke,  slår han fast.

  Han skulle egentlig nå et tog til Trondheim halv ett.

  - Det når jeg ikke, men det ordner seg helt sikkert, sier han rolig.

  Se video:

   Les også: Bilferga «Landegode» med motorproblemer:- Det har vært røykutvikling om bord

   Artikkeltags