I helga brant det fem campingvogner i Vesterålen.

Politiet i Nordland er kommet godt i gang med etterforskningen som de mistenker er påsatt, og en mann i 20-årene er siktet i saken.

En rekke branner

Så langt har politiet oversikt over følgende hendelser:

  • Brann campingvogn på Lilleheia på Sortland, natt til fredag 26. mars
  • Brann campingvogn i Regine Normanns vei, på Stokmarknes, natt til lørdag 27. mars. Brannen spredde seg til et hus som ble totalskadd.
  • Brann i en campingvogn, i Nordnesveien på Stokmarknes, natt til lørdag 27. mars
  • Tyverier fra kjøretøy og eiendommer denne helga.
  • Brann i campingvogn i Kirsten Thodes gate, Stokmarknes, ble oppdaget søndag kveld (28. mars). Politiet sjekker om den kan knyttes til de øvrige hendelsene.

To personer ble pågrepet av politiet rett etter at hendelsene hadde skjedd natt til lørdag. En av de to ble sluppet kort tid etter, mens mistanken mot den andre personen, en mann i 20-årene, er styrket gjennom etterforskningen.

Den pågrepne mannen er hjemmehørende i Vesterålen, og ble i dag framstilt for varetektsfengsling.

– Selv om politiet har pågrepet en person pågår det en bred etterforskning. Det har i helga vært gjennomført en rekke vitneavhør, og politiet har vært på de aktuelle åstedene med kriminalteknikere, sier politiinspektør Steffen Ranvåsen i en pressemelding.

Det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til at brannene starter, men politiets mistanke om at brannen er påsatt er styrket gjennom etterforskningen. Politiet kan ikke gå nærmere på hva etterforskningen har vist.

Oppfordring

Politiet har tidligere oppfordret beboere i området om å sjekke campingvogner, uthus og garasjer, for å sjekke om det har vært ubudne gjester der.

– Politiet ønsker også at publikum som har kameraovervåkning på eller ved eiendommene i nærliggende områder, om å sjekke disse for relevante opptak i de aktuelle tidsrommene. Oppdager man noe der ta kontakt med politiet på 02800.