Får 2,3 millioner i kompensasjon etter dødsskred

OMKOM: To personer omkom i skredet i Longyearbyen i desember 2015. Her jobber redningsmannskap med å grave i de enorme snømassene.

OMKOM: To personer omkom i skredet i Longyearbyen i desember 2015. Her jobber redningsmannskap med å grave i de enorme snømassene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Familien til den to år gamle jenta som døde i skredet på Svalbard i 2015, får 2,3 millioner kroner i kompensasjon.

DEL

Christian Lundin, familiens advokat, bekrefter over NRK at familien nå har blitt enige med Longyearbyen lokalstyre og forsikringsselskapet Gjensidige.

– De etterlatte er tilfreds med at en svært belastende sak er avsluttet. Det har vært en lang kamp hvor de har opplevd mye motstand, og det var først da forsikringsselskapet kom på banen at saken ble løst, sier Lundin til NRK.

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) er glad for at saken nå er avgjort.

– Det er utrolig bra for alle parter. Det har vært vårt mål hele veien å ivareta familien på best mulig måte. Samtidig har prosessen tydelig dokumentert at lokalstyret ikke har ansvar for det som skjedde, sier Olsen til NRK.

19. desember 2015 ble Longyearbyen rammet av et kraftig snøskred. To år gamle Nikoline Røkenes og 42 år gamle Atle Husby omkom da til sammen elleve hus ble tatt av de voldsomme snømassene.

Artikkeltags