16-åringen fra Tromsø ble spanet på av politiet. De stusset på at han gikk frem og tilbake, og tilsynelatende ventet på noen. Da han ble stanset og ransaket av politiet, hadde han på seg 1050 kroner, en digitalvekt, lynlåsporter og en klump med hasj. Det var derimot på gutterommet hans at politiet gjorde mer interessante funn, står det i dommen mot 16-åringen.

På grunn av sin lave alder, ble han dømt til samfunnsstraff i 30 timer. Han får også inndratt iPhonen, som politiet mener har vært brukt i narkosalget.

Hjemme på rommet til gutten, ble det funnet en seddelbunke med til sammen 16.600 kroner. Det ble også funnet dyre designerklær og det som omtales som en tilsynelatende kostbar klokke.

Retten mener mengden kontanter og at det ble funnet en hasjplate hos 16-åringen, tilsier at han har drevet med hasjalg ved flere enn én anledning.

16-åringen har derimot forklart at han selv brukte hasj og hadde med seg en vekt for å kontrollmåle når han selv kjøpte narkotika, en forklaring som retten ikke tror på. Ikke minst på grunn av utdrag fra meldingene på telefonen hans.

  • Person nr. 2: «Du ska jo ha pængan i dag»
  • 16-åringen: «Får pengan på skolen i morra»
  • Person nr. 3: «Ja ok men tar du me 2g i mårra på skoln da»
  • Person nr. 3: «Du få 500»
  • Person nr. 3: «Like ikke 450 hahaha»
  • 16-åringen: «OK»

Politiet viste også til andre dialoger der det krangles om betydelig større beløp. «JA FØR DIN SKYLD HÅPE Æ VITKELIG DU KLARE 58 tusen».

16-åringen nektet for at denne dialogen har dreid seg om narkosalg, men derimot om betaling for alkohol. Heller ikke det tror retten på. Ikke minst på grunn av at det på bankkontoen hans ble funnet hyppige innbetalinger av små beløp.

Det ble også gjort en personundersøkelse av 16-åringen. Den sier at gutten har skikket seg og har fått skoleplass fra høsten av og at han får støtte av sin mor, som retten mener er positivt.

Han får derimot inndratt både mobil, vekten og 17650 kroner, til tross for at 16-åringen hevdet pengene var konfirmasjonsgaver. At dette lå pakket i plast sammen med hasj, gjør at retten heller ikke fester lit til hans forklaring om pengenes opphav.