Nettet koker over av protester mot denne Facebook-gruppen: – Gjør meg kvalm

BER KVINNER AKSJONERE: Rannveig Heitmann og mange andre kvinner oppfordrer menn til å melde seg ut det de det kaller ufyselig mannegruppe. Bildemontasjen viser kommentarer i Facebook-gruppen og reaksjoner fra kvinner som aksjonerer.

BER KVINNER AKSJONERE: Rannveig Heitmann og mange andre kvinner oppfordrer menn til å melde seg ut det de det kaller ufyselig mannegruppe. Bildemontasjen viser kommentarer i Facebook-gruppen og reaksjoner fra kvinner som aksjonerer. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

«Mannegruppa Ottar» på Facebook – eller det «mannssjåvinistiske fristed», som gruppen selv omtaler seg som, får så hatten passer i sosiale medier: Kvinner raser mot gruppen.

DEL

Les Nordlys ut året for kun 100,- Bestill her!

De siste dagene har det rast rundt «Mannegruppa Ottar» etter at det ble kjent at jenter blir hengt ut i kommentarfeltet med grove karakteristikker. Den negative omtalen førte til at mannegruppa på Facebook ville gjøre noe positivt for kreftsyke barn, men da Barnekreftforeningen fikk vite fra denne grupperingen sto for, nektet de å ta imot pengedonasjon fra dem. Siste dagers omtale i media har fått det til å koke over i sosiale medier, skriver ifinnmark.no

Ble kvalm av innholdet

Blogger Rannveig Heitmann fra Alta, som ble landskjent da hun deltok i serien «Unge Mødre» på TV-kanalen Fem, er blant mange kvinner som tar et oppgjør med mannegruppen. Hun reagerer på Facebook-gruppen, som er kjent for å ha innsalg med spøk om seksuelle overgrep, vold, voldtekt, krybbedød og incest.

– Jeg blir personlig direkte kvalm og uvel når jeg leser at en familiefar oppfordrer til voldtekt av en 13 år gammel jente. En FAMILIEFAR. Denne mannen har altså barn i sin omsorg, kanskje til og med barn jevnaldrende med denne jenta. Den jenta han mener bør bli utsatt for seksuell mishandling og voldtekt. Et barn, skriver hun på bloggen sin.

Og legger til:

– Jeg personlig, med mange, mange flere, ønsker å få denne gruppa nedlagt, og hadde satt stor pris på om så mange som mulig deler dette innlegget for å få satt søkelyset på denne gruppa med takhøyde for vitsing om svært alvorlige temaer som absolutt IKKE skal vitses om.

Kvinner truer menn ut av gruppen

Og som sagt så gjort. På Facebook sprer det seg protester som ild i tørt gress. Flere kvinner skriver at de har søkt opp denne gruppen bare får se sitt herje synke på grunn av medlemmers humor og dens «grusomhet». Menn blir også slettet fra kvinnenes vennelister uten varsel, men noen heldige får 24 timers frist til å melde seg ut før de svartelistes:

«Hei. Jeg ser at jeg har en del venner i den forkastelige Mannegruppa Ottar her på Facebook. Det kan selvsagt hende at du ikke klar over at du er medlem der, men innen 24 timer fjerner jeg deg som venn om du ikke har meldt deg ut av gruppen. Til dere andre: Del denne statusen på sin side og vær snill mer hverandre.», heter det i en slik Facebook-status.

Flere tusen melder seg ut

Siden mandag har «Mannegruppa Ottar» mistet 3.000 medlemmer, melder VG. Administrator Kay Erikssen vil likevel ikke stenge Facebook-gruppen.

– Jeg er ikke bekymret for at medlemstallet synker. For samtidig som folk forsvinner ut, har vi en godkjenningsliste på over 10.000 mennesker som venter på å få komme inn. For hver 1000 som forlater gruppa får vi 2000 nye, sa Erikssen til VG mandag.

Administratoren mener Facebook-gruppen har fått ufortjent dårlig rykte. Det er et svært mindretall av gruppen, som nå har like under 30.000 medlemmer, som står for disse grove ytringene.

– Vi har regler mot det aller meste, og må godkjenne alle innlegg som postes på gruppa. Problemet er at vi ikke kan kontrollere alt som skjer i kommentarfeltet. Noen ganger dukker det opp ting der som vi ikke rekker å slette med en gang, sa Erikssen mandag.

Endret reglene

I gruppens beskrivelse framkommer det at siden den gamle gruppen med over 30.000 medlemmer ble stengt av Facebook, prøver de på nytt.

«Vi gir oss aldri. Vi er mannfolk, og dette er vårt mannssjåvinistiske fristed hvor vi kan poste masse vitser, bilder og humor i vår egne lukkede gruppe uten at noen skal få stoppe oss! Så hold det gode arbeidet oppe! Post så mye dere kan (med kvalitet) og inviter ALLE ekte mannfolk dere kjenner.»

Denne gangen har de kanskje litt tydelige regler om hva som er forbudt å diskutere:

Ingen Pedofili
Ingen Pornografi
Ingen bilder av lik eller avføring.
Rapportering av innlegg er ikke tillat
Invitasjon eller tagging av kvinner er heller ikke tillatt.
Regelbrudd vil føre til utkastelse uten advarsel!

Artikkeltags