Mads Gilbert-side blokkert. - Vi er hacket av israelske interesser

Artikkelen er over 5 år gammel

Facebook-administrator: - Vi får ikke tilgang på siden

DEL

Den uofisielle facebooksiden Mads Gilbert - offentlig person, ble opprettet 9. april i år. Siden ble opprettet fordi en lignende tidligere versjon av den samme fansiden, angivelig har blitt sperret. Administratorene får ikke tilgang til den.

Det sier en av redaktørene til siden, Ivar Johansen, til Nordlys.

- Vi har ikke fått til å legge noe ut på siden på flere måneder, sist vi la ut en sak var 23. januar, sier Johansen til Nordlys.

- Tror vi er hacket

Han er SV-politiker og sitter i Oslo bystyret for partiet. Han er en av flere som driver fansiden til Gilbert. Nå mener de at israelske interesser har hacket den opprinnelige siden.

- Vi har mistanke om at israelske interesser forsøker å stikke kjepper i hjulene. Vi tror de har hacket siden, sier Johansen.

Han sier de verken får respons fra siden eller fra Facebooks øvrige administratorer.

Dette er feilmeldingen som de får opp når de forsøker å publisere saker på siden:

TILLATELSESFEIL: En eldre versjon av fansiden Mads Gilbert er sperret for administratorene, sier SV-politiker Ivar Johansen. Foto: Skjermdump

- Tror ikke på hacking

SOSIALE MEDIER-FORSKER: Ida Aalen har skrevet bok om sosiale medier. Foto: Øyvind Bjørkum

Mandag, noen dager etter opprettelsen, har Facebook-gruppen allerede nådd nesten 4000 medlemmer.

Det er likevel ikke gitt at den forrige siden har blitt hacket, sier sosiale medier-forfatter Ida Aalen, til Nordlys. Hun har skrevet boken «En kort bok om sosiale medier» på Fagbokforlaget, og jobber nå med en ny bok om sosiale medier.

- Det kan være tusen mulige årsaker til dette. En av dem er at man har endret rolletilgangen til administratorene av siden. For eksempel at en har blitt moderator, i stedet for redaktør eller administrator. En annen årsak kan være at mange nok har rapportert inn siden som støtende, og at den derfor har blitt stengt, sier Aalen.

Hun kan ikke uttale seg konkret om hva som har skjedd i denne aktuelle saken, fordi det er vanskelig å ettergå. Men hun tror ikke nødvendigvis på at siden er hacket.

- Det er godt kjent at folk misbruker muligheten til å flagge siden, for å få fjernet meninger som de ikke er enige i. Jeg ser ikke for meg at det er sannsynlig at de har blitt hacket, sier hun.

Facebook har ingen uttalt politikk på når de fjerner en side, som er rapportert, forklarer hun.

- Det sier de ikke offentlig, for da kan folk misbruke det  mer, sier Aalen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken