(Avisa Nordland)

Åtte minusgrader og en kald trekk dannet rammene for sesongens siste hjemmekamp i Europa.

CSKA Sofia var allerede utslått før kampen, og kom til Bodø med kun æren å spille for.

Allerede før kampstart fikk Glimt en nedtur. Fredrik André Bjørkan måtte gi seg på oppvarmingen. Han ble erstattet av Marius Høibråten.

Men Glimt stormet rett i angrep, og burde tatt ledelsen allerede etter tre minutter burde de helgule tatt ledelsen. Et nydelig Glimt-angrep sendte Erik Botheim alene med keeper. Men avslutningen ble for svak. God start av Glimt, og CSKA var på etterskudd fra første sekund. Allerede før denne sjansen hadde Jordy Caiceido fått gult kort for en stempling.

Bare et par minutter etter kom en ny sjanse. Hugo Vetlesen vendte seg fri, og kun strålende keeperspill hindret Botheim i å trille ballen i tomt bur.

Også den neste sjansen falt til Botheim, og for tredje gang ble han satt opp av Hugo Vetlesen. Denne gangen gikk skuddet utenfor.

Gjestene både lå og ble spilt lavt. Men de hadde skumle Caiceido på topp. Helt alene holdt han på å skape en gigantisk sjanse, da han utfordret med sin store fart.

Nydelig scoring

25 minutter tok det før Aspmyra eksploderte. Brede Moe fant Amahl Pellegrino. Venstrekanten på sin side slo et strålende innlegg til Sondre Brunstad Fet på løp inne i 16-meter. Indreløperen styrte ballen elegant i hjørnet. 1–0 til Glimt!

Et par minutter senere var rollene byttet om, men Pellegrino kom aldri høyt nok til å få styrt innlegget fra Brunstad Fet på mål.

Like før pause kunne og burde Amahl Pellegrino økt til 2–0. Ola Solbakken spilte kantkollegaen alene med keeper, men skuddet gikk utenfor.

Men flere mål ble det ikke før pause. Glimt ble dermed klappet inn til pause med en uhyre fortjent 1-0-ledelse i sekken.

Formspiller skadet

I pausen måtte Glimt gjøre et bytte. Hugo Vetlesen, som startet kampen meget bra, måtte gi seg etter at han fikk seg en trykk i skuldra. Inn kom Morten Ågnes Konradsen. Så får man håpe at ikke skaden er alvorlig for Vetlesen, som har vært Glimts kanskje beste spiller de siste ukene.

Glimt tok tak i kampen også etter pause, men det ble ikke skapt sjanser på løpende bånd i de første minuttene eter hvilen.

I stedet var det CSKA Sofia som skapte de første halvsjansene etter to skumle cornere.

I det hele tatt var det gjestene som tok mer over, og spiste seg sakte, men sikkert inn i kampen. Det gjorde selvsagt også noe med stemningen på tribunen, og det var ikke like høyt lydnivå som i starten.

19 minutter før slutt satt målscorer Sondre Brunstad Fet seg ned på gresset. Midtbanespilleren har slitt med en liten skade den siste tiden, og måtte ha behandling.

Doblet ledelsen

Sju minutter før slutt gjorde Glimt sitt andre bytte. Målscorer Brunstad Fet fikk stående applaus på vei ut. Inn med Elias Kristoffersen Hagen.

Like etter smalt det. Glimt rullet og rullet ball. Patrick Berg slo Ola Solbakken i bakrom. Han parkerte backen sin. Innlegget fant Erik Botheim, som satte inn 2–0 via en spiller. Spissens mål nummer 21 for sesongen, og 2–0.

Da ble stemningen helt elektrisk på Aspmyra, for nå skjønte publikum virkelig at Glimt skal spille europacup også tidlig på nyåret.

I kampens siste spilleminutt gikk Amahl Pellegrino ut. Han ble erstattet av Joel Mvuka. På overtid kom også Lasse Nordås og Vegard Leikvoll Moberg inn for Erik Botheim og Patrick Berg.

Like etter spilte Mvuka Kristoffersen Hagen gjennom, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Flere mål ble det ikke. Dermed endte det 2-0, og Bodø/Glimt er videre i Conference League. Dersom de slår Zorya Luhansk i den siste kampen, er de garantert gruppevinner.

Se høydepunktene fra Glimt - CSKA Sofia