SISTE: Forsøket med å hente ut den skredfaste mannen i Tamokdalen med ambulansehelikopter lyktes. Det bekrefter Troms politidistrikt like etter kokka 17.00.

Det var litt tidligere søndag ettermiddag at muligheten for et helikopterløft åpnet seg.

- Det har åpnet seg et lite værvindu med klarvær, og da sender vi ambulansehelikopteret rett inn og prøver å løfte ham ut, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen til Nordlys klokka 16.15.

Dermed kan aksjonen avblåses.

- Mannen, som er soldat ved Skjold, er ved godt mot, sier Thomassen.

Det var tidlig søndag ettermiddag at det gikk nok et skred i Tamokdalen. Store ressurser ble satt inn fra Øvergård-siden. og var dagens andre.

- Det er en annen bilfører og et annet skred. De vi jobber med nå er å få verifisert om det kan være flere biler i skredet, sa operasjonsleder Karl-Erik Thomassen ved Troms politidistrikt til Nordlys tidlig søndag ettermiddag,.

Bilføreren brukte to timer på å grave ut bilen.

Klokka 15.24 meldte politiet at de jobber med å få evakuert person ut av området.

«Politiet, Forsvaret og frivillige jobber med å få evakuert personen. Han er ikke skadet. Det er stor skredfare i området og ikke mulig å fly inn på grunn av været.» melder politiet på Twitter

Det skal være omtrent en kilometer mellom de to skredene. Etter det Nordlys forstår settes det nå i frivillige ressurser både fra Finnsnes og Tromsø. Lyngen har de nærmeste frivillige mannskapene, men Lyngen er fullstendig isolert for øyeblikket og ingen kommer seg ut derfra. Dermed er må det hentes ressurser fra Tromsø og Finnsnes om som da har en god times kjøretur foran seg.

Thomassen har trykket på den store skredknappen.

- Politiet har innsatsleder på plass fra Bardufoss. Fagleder skred er på vei. Drone. Hunder. Skuterpatruljer. Vi har rekvirert geolog fra Statens vegvesen for å finne ut om det er trygt å gå inn, sier operasjonslederen.

Det var bilspor inn i skredet som fikk alarmen til å gå.

Nordlys oppdaterer saken