Universitetsykehuset i Nord-Norge (UNN) opplyser onsdag morgen at tilstanden fortsatt er kritisk for en mann i 40-årene som natt til tirsdag var involvert i en alvorlig ulykke på fylkesvei 86 i Finnfjordbotn.

En forbipasserende fant mannen bevisstløs på en gang og sykkelsti. Etterforskningsleder Bjørn Pedersen ved Finnsnes lensmannskontor opplyser til Nordlys at det ble funnet en elektrisk sparkesykkel ved mannen.

Politiet etterforsker hendelsen bredt og jobber ut fra flere hypoteser om hendelsesforløpet.

– Hovedhypotesen er at dette er en singelulykke, sier Pedersen.

– Vi etterlyser fortsatt vitner til hendelsen og er interessert i å snakke med alle som kan ha sett noe i tidsrommet etter midnatt og fram til da han ble funnet litt etter klokka 02.00. Er det noen i Finnfjordbotn eller på vei mot Sørreisa som har sett noe, må de ta kontakt.

Den kritisk skadde mannen ble funnet på gangstien 150 til 200 meter sør for krysset mellom fylkesvei 86 og Fagerfjellveien.

Statens vegvesen bistår nå politiet med analyse av hva som kan ha forårsaket ulykken. Det innebærer både analyse av den elektriske sparkesykkelen og undersøkelser på steder der mannen ble funnet.

Bjørn Pedersen kunne tirsdag kveld opplyse overfor Folkebladet at politiet beslagla elsparkesykkelen.