Politiet søker informasjon om to personer etter et innbrudd i Tromsø i sommer. Innbruddet skjedde hos HRS Metallco på Ringvegen den 26. juni i sommer.

«Overvåkningsbilder fra stedet viser to personer som har klippet hull i gjerdet for å ta seg inn, og de har i et tidsrom på natten vært rundt på hele anlegget», opplyser politiet i en pressemelding fredag.

Gjerningspersonene har visst hva de var ute etter, ifølge politiet. Politiadvokat Ragnhild With forklarer at det er verdifulle metaller i katalysatorene, både platina, palladium og rhodium. Sistnevnte har en verdi på snaue 5000 kroner per gram.

Ifølge politiet fikk Metallco på Skattøra frastjålet mellom 50 og 100 katalysatorer den aktuelle kvelden og natta. Det ble også stjålet fire komplette hjul med felger.

Hensatte bil

Gjerningspersonene har ifølge politiet brukt bil for å kjøre gjennom en jernport da de forlot stedet. Dette skjedde cirka klokka 00.40 på natta.

«Bilen ble funnet etter kort tid ikke langt unna bedriften», opplyser politiet.

Tekniske spor ga ikke svar

De antatte gjerningspersonene er to menn.

«De er begge kraftig bygget og har svarte hettegensere med lyst trykk på brystet. Den ene personen har en mørk bukse, mens den andre personen har rød shorts», heter det fra politiets side.

Politiet ber nå, tre måneder etter hendelsen, om hjelp fra publikum. Øvrige etterforskningsskritt, blant annet samling av tekniske spor på stedet, har ikke ført politiet nærmere gjerningspersonene.

– Det handler om kapasitet opp mot etterforskningen av andres saker, sier With på spørsmål om hvorfor man går ut med en etterlysning først nå.

Dersom du kjenner igjen personene på bidet, eller har annen relevant informasjon eller observasjoner, ønsker politiet i Tromsø kontakt med deg.

Troms politidistrikt nås på telefon 02800.