Tromsø Storm 105 - 103 Centrum Tigers

Forrige hjemmekamp måtte Tromsø Storm ut i ekstraperiode for å slå Asker Aliens. Da Centrum Tigers søndag ettermiddag gjestet Tromsøhallen holdt det ikke med én ekstraperiode.

For da Øivind Lundestad - på stillingen 92-89 - iskaldt satte tre straffeskudd for gjestene med sekunder igjen av første ekstraperiode ble det nok en spilleforlengelse.

Der ble det også tett og jevnt mellom de to BLNO-lagene. Med fire sekunder igjen på kampklokka satte Marko Lepovic en trepoenger for gjestene, og det hele så utrolig nok å til å gå mot nok en periode.

Etter at den store helten fra Asker-kampen - og Storms viktigste spiller - Kevin Altidore hadde feilet ut i slutten av første ekstraperiode, var det point guard Johannes Rydningen Lange som fikk det siste skuddet for Storm. Der gjorde 20-åringen ingen feil.

- Da jeg fikk ballen på slutten der var det bare å gå for det. Det var utrolig deilig å sette det skuddet. Jeg har aldri selv satt en "gamewinner" før, så nå fikk jeg oppleve det, sier matchvinneren etter kampslutt.

Storm kunne dermed juble for seier - etter seks perioder og 50 minutter.

- Det var tungt, men det er jo ekstra artig å vinne når det må to ekstraperiode til, sier Rydningen Lange.


- Tror aldri jeg har vært med på noe lignende

Etter to hjemmekamper som hovedtrener for Storm har nå Aslaks Smalås vunnet begge - etter ekstratid.

- Det er jo alt for nervepirrende. For spillerne er det noen annet, da er man bare fokusert på det som skjer. Det å stå på sidelinjen i slike kamper er jo helt forferdelig. Men igjen klarer vi å vinne til slutt, og nok en gang i siste sekund. Når Lepovic satte den trepoengeren, så kunne jeg nesten ikke tro det. Det så ut til å gå mot enda en ekstraperiode, men så traff heldigvis Johannes (Rydningen Lange) på det siste skuddet der, sier hovedtreneren.

Før han denne sesongen ble hovedtrener for Storm, har han flere år bak seg i klubben som både spiller og assistenttrener. Men noe som ligner søndagens kamp tror han aldri han har opplevd.

- Jeg tror aldri jeg har vært med på to ekstraperioder før. Det er nokså sjeldent, så jeg tror det er første gangen. To hjemmekamper på rad med ekstraomganger nå. De som kommer til Tromsøhallen får hvertfall valuta for pengene, flirer Smalås.

Trepoengs-bonanza

Det endte til slutt med seier for Storm, men det startet tregt for hjemmelaget. Halvveis ut i første periode hadde de fortsatt til gode å score sine første poeng, og stillingen sto 0-9 til Tigers. Men ledet an av kampens store spiller Marcus Wynn - som endte kampen med 30 poeng og åtte trepoengere - var det Storm tok styringen etter første periode.

At Storm satte 17 trepoengere mot Centrums elleve, var en avgjørende faktor for å kampen gikk i hjemmelagets favør.

- Vi spiller og mer som et lag nå. Vi jobber steinhardt der ute også. Når vi spiller ballen rundt som vi gjør i dag, så får vi gode skuddmuligheter og da vil gode skyttere som Aron (Finstad) og Marcus (Wynn) sette de. Jeg er veldig fornøyd med det vi leverte i dag, sier Smalås.