Gå til sidens hovedinnhold

Etter et år angret hun på Jekta-satsingen. Fem år senere ville Stine (44) gjort det igjen – uten tvil

Artikkelen er over 1 år gammel

Få uker etter at Stine (44) fikk ideen åpnet hun dørene på Jekta.

For abonnenter
(TromsøBy)

De første årene hadde innehaveren to jobber for å få det til å gå rundt. Nå svinger det.

– Musikk er så sterkt og skaper så masse følelser. På sekunder kan musikk ta deg mange år tilbake i tid.

Stine Wilsgård (44) sitter i butikklokalet på Jekta i en svær rødlig Chesterfield. På veggen bak henne strekker gitarene hals, som om de lytter til innehaverens beskrivelse av hvor viktig musikk er for henne. Dørene på kjøpesenteret har akkurat åpnet for dagen. Kaffe serveres på en liten gitarkrakk.

Stine Wilsgård er en av få på toppen i musikkbutikkbransjen. Hun står alene som innehaver av «Musikkverden» på Jekta.

– Jeg tror jeg er en av tre kvinner, sier hun selv.

Nå bruser hun stolt med fjærene. Musikkverden har nylig blitt forhandler av gitargiganten Fender. For Wilsgård var det så stort at hun måtte arrangere konsert for å feire.

Åpnet på rekordtid

Hun var lita jente i Torsken på Senja da hun klatret opp på pianokrakken på skolen der mora jobbet. Hun likte den magiske lyden som spratt ut da hun trykket på tangentene. Hjemme var det ikke piano. Allerede da digget hun musikk. Men det var ikke flust av organiserte toner å kaste seg med på, bortsett fra korpset hvor hun møtte kornetten.

Stine ville fortsette med musikk. Hun valgte musikklinja i Alta. Hun utdannet seg til lærer, ble partner i bemanningsbyrået Jobzone i 2006, jobbet senere som NLP-coach.

For litt over fem år siden drakk hun vin med en venninne. Den kvelden fikk Stine Wilsgård ideen. Tenk å åpne musikkbutikk på Jekta. For akkurat det manglet kjøpesenteret.

Hun lot seg ikke skremme av at det var to instrumentbutikker i Tromsø fra før.

– Et så innovativt senter som Jekta, måtte ha musikk i miksen, tenkte jeg, sier Wilsgård.

Om litt over en måned er det femårsjubileum. Få uker senere ble skiltene til «Musikkverden» skrudd opp på kjøpesenteret. Ideen ble realisert på rekordtid.

– Og så?

– Det var kjempetøft. Altså, folk kom. Mange har støttet oss fra første dag. Det har gitt motivasjon, men det første året var veldig krevende økonomisk. Jeg hadde ansatt Tom Erik på fulltid.

Et skup for driften, ja, men det var dette med lønn.

To jobber

Skulle man satt musikk til historien, ville denne delen hatt toner i moll. Det var ikke økonomi til å ha begge i jobb.

Dermed jobbet Stine som kontaktlærer på barneskolen på dagtid. På ettermiddagene jobbet hun i butikken. Etter stengetid dro hun hjem og rettet lekser og forberedte seg på ny skoledag.

– Da det ble sommerferie på skolen, rykket jeg rett inn hit og jobbet gjennom sommeren, forteller hun.

– Hvordan var det?

– Det var min investering i butikken. Jeg hadde brukt alle sparepengene mine på dette. At jeg jobbet på si, ga oss muligheten til å kjøpe inn varer, litt etter litt. Men det vanskeligste var å se Tom Erik stå her helt alene. Det var ganske stille i starten., sier Wilsgård.

Men de jobbet fokusert og målrettet og utvidet sortimentet i takt med etterspørselen fra kundene og har hatt omsetningsvekst alle år etter åpningen i november 2015.

I 2018 ble butikken kåret til årets butikk på Jekta.

– Nå går det veldig bra, sier hun fornøyd.

Helt fram til august i år har innehaveren sjonglert to jobber, det siste året som lønnsansvarlig i samboerens firma CB Partner.

Samarbeid og kommunikasjon

– Ville du gjort det igjen, startet musikkbutikk?

– Om du hadde spurt meg etter det første året, ville jeg svart «aldri i livet». Når du spør meg nå, er svaret ja. Uten tvil.

– Hva er det som gjør at dere lykkes?

– Jeg har min teori på det. Jeg tror det kommer av at jeg har tett kommunikasjon med mine ansatte. Alle skal føle eierskap til det som skjer her inne. Jeg kunne aldri gjort det alene, sier Wilsgård, som er mamma til to. Den eldste fikk hun da hun gikk på videregående i Alta, 19 år gammel.

Bak henne, på veggen, henger beviset på at det har gått riktig vei med bedriften. Nylig nådde de et hårete mål på veien: Musikkverden på Jekta er nå Fender-forhandler. Altså, vi snakker gitarenes Rolls-Royce eller Jaguar, alt etter som.

Det ble feiret med huskonsert på inne i butikken. Scene var satt opp. Dyktige musikervenner stilte opp. Lyden var perfekt.

– Vet du, da jeg hørte musikken her inne den dagen. Det var veldig stort og spesielt for meg.

Kommentarer til denne saken