Gå til sidens hovedinnhold

Espejord forlenger med TIL: – Det er en spesiell spiller vi snakker om

Artikkelen er over 2 år gammel

TIL gjør et sjeldent grep for å holde på sin spissjuvel.

Runar Espejord (23) har skrevet under på en ny kontrakt med TIL, en avtale som holder spissen i klubben ut 2022.

Han hadde opprinnelig kontrakt ut 2020, men TIL og Espejord velger allerede nå å forlenge denne avtalen, noe iTromsø meldte først mandag. Klubben har også bekreftet dette selv.

– Vi er selvfølgelig glade for at vi har fått til en avtale med Runar ut 2022. Det føltes som rett timing når han har gått skadet en stund. Dette gir en trygghet for Runar og klubben over tid, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys.

– Vi er glade for at en av våre beste spillere, med kanskje det største potensialet, er med på et langsiktig løp, legger han til.

Lønnshopp

Han medgir at TIL gjør noe uvanlig når de allerede knappe to år før en kontrakt går ut signerer på en forlenget avtale.

– Ja, det er ganske sjeldent – og det er også en spesiell spiller vi snakker om. At det i sommer var bevegelser internasjonalt i markedet da han fikk vist seg frem, det sier en del om han som spiller, mener sportssjefen.

På generelt grunnlag mener han det er viktig å ha langtidskontrakter med de spillerne som kommer opp fra egne rekker og blir satset på.

– Det verste som kan skje oss som klubb, er at en av de spillerne vi har brukt så mye tid og ressurser på å få frem skal gå på en Bosman-overgang. Det er viktig for oss å ha en kontraktmessig forutsigbarhet på spillere vi selv har vært med på å utvikle, sier Johansen.

Den nye avtalen betyr også et aldri så lite lønnshopp for TIL-spissen, som fortsatt jobber for å bli frisk og spilleklar til 2019-sesongen.

– Ja, det ligger i kortene at det ligger en oppjustering i kontrakten – men ikke noe ut over våre rammer, sier Svein-Morten Johansen.

Les også

Jonas, Eline og «Mo» blir Studio Alfheim-gjengen: – Skal gi et fokus på TIL som vi tror har vært savnet

 

– Veldig betryggende

Espejord selv er glad for at klubben har vist et ønske om å beholde han i årene fremover.

– Det er veldig betryggende, og så er det hyggelig at de viser at de har troen på meg og lyst til å ha meg med videre etter skadeproblemene jeg har hatt, sier TIL-spissen til TILs hjemmeside.

– Jeg er jo tromsøgutt, og jeg har aldri vært noen andre steder enn i TIL. Kontraktforlengelsen betyr veldig mye for meg, for TIL er klubben i mitt hjerte. Nå gleder jeg meg til å kunne bidra på banen igjen, legger han til.

23-åringen ble operert i vinter. Han er tilbake i fotballtrening med laget, men er ikke klar til kommende søndags serieåpning borte mot Ranheim.

Les også

– Vi håper at dette var en god smekk i knollen og bakhodet

 

 

Kommentarer til denne saken