Gå til sidens hovedinnhold

- De tok litt mer enn de skulle, ja

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var under veivedlikeholdet i vinter at det ble utført nedskjæringer av brøyteskavler med gravemaskin langs Sollidalveien i Lenvik. I ettertid skulle det vise seg at det var mer enn brøyteskavlene som ble skåret ned. «Gravemaskinen tok så langt inn i brøyteskavlen at den også gravde seg inn i hekken, slik at 10 meter med granhekk ble ødelagt», skriver Tor-Daniel Nordgård i søknaden om erstatning.

- De tok litt mer enn de skulle ja. Det er vel sånt som kan skje når man ikke vet hva som er under snøen. Det var først etter at snøen hadde tint at jeg så hvor mye det var som var ødelagt, sier han til Nordlys.

Har ikke fått svar

Hvor mye hekken var verdt vet han ikke. 

- Jeg har ikke tallfestet noe beløp, men håper jo at jeg kan få litt. Hekken er helt ødelagt, og jeg vurderer å meie ned alt og lage skråning, sier han.

Nordgård sendte inn erstatningssøknaden for en måned siden, men har ikke fått noe svar ennå.

- Det er jo det offentlige, så jeg stresser ikke. Regner med det tar et halvt år før jeg hører noe, sier han.

- Vi får en del klager  

Avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen i Troms kjenner ikke den konkrete saken, og tør ikke si noe om sjansen for at hekkeieren får erstatning.

- Det er mange forhold som spiller inn og må vurderes i slike saker. Men det har skjedd at vi har gitt erstatning for skader på ting hos private grunneiere. Vi får innrapportert en del skader etter vintersesongen, og det gjelder gjerne gjerder, hekker og en del sånt, sier hun.

- Hvor mye kan det eventuelt være snakk om å betale for ti meter ødelagt granhekk?

- Det finnes ingen fast sats for ødelagt hekk, så det kan jeg ikke si noe om. Det blir en skjønnsmessig vurdering i hvert tilfelle, sier Thorsteinsen.

Kommentarer til denne saken