Han ble først dømt til ti års fengsel for drapet på Magnar Sivertsen i Olderdalen i 2013.  Senere ble han frifunnet i ankesaken i Hålogaland lagmannsrett. I cirka 14 måneder satt mannen i varetekt samtidig som politiet etterforsket det brutale drapet.

Tross frifinnelsen, be mannen i 40-årene dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til den drepte mannens familie. Samtidig krevde mannen nesten 3 millioner i erstatning for tida han satt i varetekt.

Nå har Statens sivilrettsforvaltning blankt avvist alle kravene fra mannen. Grunnen: De mener han har motvirket oppklaring av saken da han satt varetektsfengslet. Også kravet om dekning av tapt arbeidsinntekt er avvist fra statens side. Det skriver Nrk.

«Det fremgår av selvangivelsen fra 2013 at saksøker har vært sykemeldt, og har fått sykepenger utbetalt. Det foreligger derfor ikke årsakssammenheng mellom pågripelsen og tapt arbeidsfortjeneste» skriver Regjeringsadvokaten, i følge Nrk.

Saken behandles i Oslo tingrett torsdag denne uka.

Olderdalen-drapet

  • Ved 10-tiden lørdag 21. september i fjor ble Magnar Sivertsen (55) funnet død i sitt hjem i Olderdalen i Kåfjord kommune i Troms.
  • Som følge av funn på stedet, omstendigheter rundt dødsfallet og den foreløpige obduksjonsrapporten, blir Kripos koblet på saken påfølgende tirsdag.
  • Fredag 27. september bekrefter politiet at de står overfor et mistenkelig dødsfall.
  • I forbindelse med avhør i uken etter dødsfallet, blir en mann i 40-årene siktet for falsk forklaring. Vedkommende er ikke siktet for å ha hatt noen direkte befatning med Sivertsens død.
  • 10. oktober blir to menn på henholdsvis 31 og 40 år pågrepet i saken, siktet for forsettlig drap.