Gå til sidens hovedinnhold

Denne bygda brukes for å lokke folk nordover

Artikkelen er over 5 år gammel

- Vi kjører store dobbeltsider bare for å bruke det flotte bildet.

Flere har lagt merke til at dette bildet av Ersfjord på Kvaløya nå brukes "over alt" i SAS-reklamer. Bildet kommer til å brukes til uke 48.

Markedssjef i SAS Norge Marianne Orderud forklarer hvorfor de bruker bildet av Ersfjord i reklamesammenheng.

- Nord-Norge og Tromsø er et utrolig viktig område for oss. Det skulle bare mangle at vi ikke bruker bilder der fra. Og vi finner ikke finere naturbilder enn fra Nord-Norge. Da vi fant det bildet gjennom et byrå syntes vi det var fantastisk, forteller Orderud.

Blir varm

Det er en del av en stor nasjonal kampanje der byene Bergen, Stavanger og Tromsø er valgt ut.

Bildet brukes nå blant annet på Gardermoen, ute på plakater i byene, i annonser på nett og på papir.

- Vi kjører store dobbeltsider bare for å bruke det flotte bildet. Og særlig ønsker vi å bruke det i helgemagasinene siden det da kommer på flott glossy papir. Det fortjener det, sier markedssjefen.

Hun kan fortelle at hun har fått en voldsom tilbakemelding på bruken av bildet, både av folk internt og av andre. Det at det også er et lokalt engasjement rundt bildet gjør SAS-sjefen glad.

- Jeg blir helt varm av å høre det. Vi sitter jo her i Oslo og vi får en slik god nasjonalistisk følelese av det bildet, forteller Orderud.

God reklame

Trude Lorentzen i Bryggejentene i Ersfjordbotn har ikke fått med seg den konkrete SAS-reklamen, men sier at hun ikke er overrasket over at bildet av fjorden brukes av flyselskapet.

- Dette er kjempeartig å høre, det gir god reklame for Ersfjord. Det har jo etter hvert blitt veldig populært å ta bilder her. Folk kommer hit bare for å ta foto av fjorden. Jeg vet også at det tidligere har bltit brukt bilder her til bilreklame, sier Lorentzen.

Hun har også hørt at bildet av fjorden er å finne som reklame i undergangen i London.

Kommentarer til denne saken