Gå til sidens hovedinnhold

Mann (29) fra Tromsø bekreftet omkommet etter fallulykke

Artikkelen er over 4 år gammel

29-åringen var på fjelltur med to andre da han falt i døden.

Les alt på Nordlys for 1 kroner første måned

En 29 år gammel mann fra Tromsø er antatt omkommet etter en fallulykke på fjellet Trehørningen, som ligger i Ersfjorden på Kvaløya.

Klokken 13.00 opplyser  operasjonsleder Roy-Tore Meyer i Troms politidistrikt at 29-åringen er fraktet ut av fjellet med ambulansehelikopter og fløyet til UNN.

- Han er tatt hånd om av helsevesenet. Mannskapene fra Tromsø Alpine Redningsgruppe er på vei ned fra fjellet, sier Meyer til Nordlys.

Funnet på 650 meters

Klokken 13.20 bekrefter politiet at 29-åringen omkom i fallulykken. Mannen ble lokalisert på sørsiden av toppen av Trehørningen, ifølge redningsleder Finn Sortland ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

- Den forulykkede ble lokalisert på cirka 650 meters høyde. Vi vet ikke nøyaktig hvor langt han har falt, sier Sortland til Nordlys.

Trehørningen ligger Ersfjorden på Kvaløya. Selve toppen ligger på 868 meter over haven og ligger ved siden av Middagstinden, ytterst i fjorden.

Fjelltur tirsdag kveld

Familien til mannen fikk beskjed natt til onsdag om at han sannsynligvis er død etter fallulykken.

29-åringen var på fottur på Trehørningen sammen med to andre tirsdag kveld.

Turfølget skal alle være bosatt i Tromsø.

Hentet ned turfølget

Resten av turfølget mannen var en del av ble hentet ned tirsdag kveld. Det var tirsdag kveld lokken 21.30 at politiet fikk melding om fallulykken.

– Vi antar at personen er død ut fra en totalvurdering, sett ut fra redningsoperasjonen og sannsynligheten for overlevelse. Vi må bruke helikopter for å komme til, og venter til morgentimene med å fly inn, sa Meland onsdag morgen.

Han sa da at ulykken skal ha skjedd et godt stykke oppe i fjellet, uten at han vet eksakt høydemeter.

Det er bratt og ulendt terreng der ulykken skjedde.

Kommentarer til denne saken