Gå til sidens hovedinnhold

NRK: Erna Solberg kaller motstanden mot regionreformen i Finnmark for «revolusjonært»

Artikkelen er over 3 år gammel

I debatt med Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken, mente statsministeren at fylkesordføreren i Finnmark bryter norsk lov.

Det var under en debatt på Husøya, at statsministeren avviste at hun kommer til å utsette regionreformen. Det skriver NRK Troms.

– Jeg tror det vil skape større vanskeligheter om vi utsetter ting. Folk skal ansettes, folk skal vite hvor de skal jobbe fremover og det skal fordeles nye arbeidsoppgaver. Skal vi ha gode regioner, så må arbeidet vi er i gang med gjennomføres, sier Erna Solberg.

Solberg sier også det kan bli aktuelt å be om fullmakter fra Stortinget for å løse striden. Til NRK sier hun at Arbeiderpartiet må ta ansvar for konflikten.

– Vi har en lov om hvordan disse prosessene skal være. For øyeblikket fungerer ikke det, for med applaus fra Jonas Gahr Støre, så nekter fylkesordføreren i Finnmark å følge Stortingets vedtak. De bryter det Stortingets har bestemt og forhindrer at prosessen går etter norsk lov, sa Solberg i debatten.

Hun sa også:

– Det er revolusjonært. Jeg trodde dere var ferdig med den revolusjonære delen av Arbeiderpartiets historie, der man motsetter seg lovlig fattede vedtak, sa Solberg henvendt til Støre.

Kommentarer til denne saken