Plutselig sa det pang: - Det første jeg tenkte var at valgkampen var over

SMILER: På tross av skaden smiler Erlend Svardal Bøe. Han må belage seg på å bruke krykker noen uker, men er glad det ikke gikk verre.

SMILER: På tross av skaden smiler Erlend Svardal Bøe. Han må belage seg på å bruke krykker noen uker, men er glad det ikke gikk verre.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var ikke akkurat slik Høyre-politiker Erlend Svardal Bøe hadde sett for seg å starte valgkampen.

DEL

Etter en skade under en fotballkamp må gruppeleder i Tromsø Høyre, Erlend Svardal Bøe, drive valgkamp på krykker.

Svardal Bøe er for tiden på Unge Høyres sommerleir på Hove Leirsenter utenfor Arendal.  Lørdag ble det arrangert fotballturnering, og på kamplisten sto Troms og Finnmark mot Nordland.

Svardal Bøe ga alt i kampen.

- Jeg fikk ballen og løp fra forsvaret og mot keeper. Keeperen hev seg så etter ballen og jeg forsto raskt at jeg enten måtte hoppe over henne eller risikerer at hun fikk knottene på fotballskoene i ansiktet. I frykt for å skade henne, hoppet jeg og landet på føttene. Da sa det plutselig pang i kneet.

- Går fint

Svardal Bøe forteller at skaden var smertefull og han legger ikke skjul på at den kommende valgkampen var det første han tenkte på.

- Helt ærlig så tenkte jeg at nå er valgkampen over.

Politikeren ble tatt med til legevakten, der det ble klart at han hadde forstuet kneet.  Han fikk beskjed om at foten først trengte hvile, men at han senere måtte forsøke å bruke den aktiv.

Sannsynligvis må han gå med krykker i noen uker.

- I starten av valgkampen må jeg nok ha krykker, men så kan jeg fungere som normalt. Det skal nok gå veldig fint og jeg skal gi 110 prosent.

- Et mindre problem

Senere på dagen la Svardal Bøe ut et bilde på Facebook av ham selv i rullestollen har fikk tildelt. Da fikk han mange reaksjoner.

- Det var faktisk en politisk motstander som sa at det var godt å se at jeg hadde skadet meg, for da hadde de ett problem mindre i valgkampen, sier Svardal Bøe og ler.

Han skal tilbringe resten av helga på sommercampen, før det fra søndag til onsdag er debattcamp.

Så er det klart for valgkamp, der Svardal Bøe er 8. kandidat for Høyre i Troms.

Stortingsvalget er om en drøy måned, den 11. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken