Gå til sidens hovedinnhold

Ennå livstruende skadet etter E8-ulykke

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre dager etter kollisjonen på E8 ved Nordkjosbotn, behandles ennå Charlie Dan Lind (22) for alvorlige, livstruende skader.

Det melder Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) på Twitter torsdag formiddag.

Mandag ettermiddag var 22 år gamle Charlie Dan Lind involvert i en alvorlig trafikkulykke på E8, like ved Nordkjosbotn i Balsfjord kommune. Et vogntog fikk sleng på hengeren og kolliderte med personbilen han kjørte.

Lind satt fastklemt etter ulykken og var bevisst da ambulansepersonell kom til stedet.

For høy fart

Onsdag ble den 56 år gamle litauiske vogntogsjåføren fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Politiet ønsket ham fengslet i fire uker på grunn av unndragelsesfare. Mannen samtykket til fengslingen.

I kjennelsen fra retten fremkommer det at sjåføren holdt en hastighet på 91 kilometer i timen, før den ble redusert til 88 kilometer i timen sekundene før sammenstøtet. Hastigheten er basert på ferdsskriveren i vogntoget. Selv om det er 90-sone på den aktuelle strekningen, er fartsgrensen for vogntog 80 kilometer i timen.

Preget sjåfør

– Det er først og fremst farten vi mener er det kritikkverdige. Det handler om at føret på denne dagen også tilsier en lavere fart, sa politiadvokat Christin Vibeke Pedersen i forbindelse med onsdagens fengslingsmøte.

Vogntogsjåføren er strekt preget etter ulykken, fortalte hans forsvarer Ulf E. Hansen.

– Han tenker selvfølgelig på familien og alle de pårørende, sa advokaten onsdag.

Les også

– Hver gang han har kjørt denne strekningen, har jeg gruet meg

Kommentarer til denne saken