– Tanken er at den skal være så liten og lett at folk orker å kjøpe den og ta den med på tur, forteller Arnold Julian Larsen om sin nye oppfinnelse, en BarbIQ, fritt oversatt til smart-grill.

Saken er hentet fra ifinnmark.no.

Lei forsøpling

Oppfinnelsen er en sammenleggbar og bærbar grill til bruk i friluft. Sammenbrettet er den ikke større enn et litt tykt nettbrett, fullstendig utslått er den på størrelse med en høy engangsgrill – som Arnold Julian nå vil konkurrere mot.

– Ideen fikk jeg etter ei sankthansfeiring på Trondenes utenfor Harstad. Der så det altså ikke ut fordi det lå så utrolig mange brukte engangsgriller på hele området. Det syntes jeg ikke noe om, og tenkte at det måtte jo finnes ei løsning. Og den har jeg her, forteller han.

Eneste i verden

Arnold Julian er finnmarking god som noen, født i Kirkenes og har bodd i tunnelen, men nå bor han i Harstad sammen med sin kjære.

Sammen har de brukt mye av både tid og penger på oppfinnelsen, som i disse dager er å finne i flere butikker blant annet i Vadsø.

– Gjennom patentsøknader vet jeg med sikkerhet at dette er noe som ikke finnes fra før, og jeg er sikker på at det er et marked for dette, forteller han.

Tilbake i Finnmark

Denne uka var Arnold Julian tilbake i Finnmark, et fylke han har vært mye i også etter at han flyttet fra Kirkenes. Som omreisende salgsmann for Nilfisk, har både Finnmark, Troms og Nordland vært hans arbeidssted.

– Det er noe spesielt med å komme tilbake, jeg har jo vært her mye, sier han.

Nå håper han at smartgrillen skal slå godt an hos friluftsglade finnmarkinger.