Endelig en «søring» med selvironi: - Se til helvete å kjøpe deg en bil med firehjulstrekk

  Artikkelen er over 4 år gammel

  - Vogntogene lå strødd, det er jo nesten komisk.

  DEL

  - Her kommer vinteren, her kommer den kalde fine tida.

  Ja, vi nynner vel alle litt på Jokke når snøen laver ned. Det var kanskje ikke fritt for at en del oslobeboere fikk melodien på hjernen, da Oslos trafikk både til lands og i lufta, ble nærmest totalt lammet av snøfallet, som rammet sentrale deler av Østlandet i går.

  Trafikktrøbbelet har fortsatt i dag, mest på grunn av tåke, der flyavganger har blitt kansellerte eller kraftige forsinket.

  - Biler og vogntog lå strødd

  Les også: Da Pål Julius trakk kølapp, var det 664 personer foran ham ...

  Flere titalls tusener passasjerer er på en eller annen måte berørt av trøbbelet.

  Da Daniel Smidsrød (23), som bor nært Gardermoen, skulle kjøre fra jobb torsdag ettermiddag, kunne han ikke annet enn å le litt av de komiske situasjonene, som utfoldet seg langs E6.

  - Biler og vogntog lå strødd. Det er klart at det ikke er morsomt at bilen din får skader, men det hele hadde et litt komisk preg over seg, sier Smidsrød til Nordlys.

  Dermed tok han gitaren fatt da han kom hjem, mens melodien til Jokke duret i bakhodet. Resultatet? En saftig raljering av dem som ikke hadde skodd seg godt nok for det varslede vinterværet (se videoen over). Bare på noen få timer siden torsdag kveld, har videoen blitt vist over 30.000 ganger.

  - Folkens jeg kommer med en kunngjøring, jeg må be om absolutt stillhet: Se til helvete å kjøpe deg en bil med firehjulstrekk, og ikke minst: kjøp deg ordentlige dekk, synger Smidsrød, før han avslutter:

  - Her kommer vinteren - og det blir like glatt som i fjor....

  - Ler av USA

  Les også: Sarkasmen kommer tett som - eh - hagl

  - Hva synes du om at nordlendinger har vært litt spydige i sine kommentarer om oslofolk, som ikke klarer å takle litt snø?

  - Når det snør i USA så ler vi av dem, når det snør her er det like hodeløst. Det er komisk uansett, sier Smidsrød.

  Han så de store konsekvensene av lammelsene i flytrafikken også, da lange køer hopet seg opp utenfor arbeidsplassen hans.

  Nå har den unge anleggsgartneren fått tilbakmeldinger om at det ikke bare er budskapet i sangen som faller i god jord, også stemmen hans får gode skussmål.

  - Blir du å ta sangkarrieren videre?

  - Vi får se - kanskje jeg gjør det?