Den svenske midtstopperen Fredrik Björck skrev seg inn med sølvskrift i TIL-historien da han spilte for klubben fra 2010 til 2012.

Da han forlot Tromsø, var det blant annet av familiære årsaker – men han skulle også studere for å bli interiørarkitekt.

Hvorfor det ikke ble sånn, og hvorfor en mann som ikke ville funnet på å skru på en fotballkamp på TV-skjermen har endt opp som fotballtrener hjemme i Sverige – alt dette besvares i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos.

Der er Björck med per telefon i spalten «Hold linja», der han også får mimre litt om Tromsø-årene og den lange bussturen hjem fra Stavanger til Tromsø da TIL ble askefaste i 2010.

Forza-hyllest

Selv om interiørarkitektur ikke ble veien Björck gikk, lever interessen – og det hjelper programleder Jonas med et lite tips til oppussing i hjemmet.

Du får forklaringen på hvorfor en medisinsk test i 2010 både medførte en kontrakt med TIL og et tilsynelatende ektefølt hat for en annen norsk klubb.

Martin Skaug, Jonas Høylo Fundingsrud og sportsleder Anders Mo Hanssen leverer litt empati til en stakkars NFF-leder og en klokkeklar hyllest av TIL-supporterne i Forza Tromsø for deres seneste sprell.

I «Børsen» er teamet midtstoppere, og der får du høre hvorfor en skremmende polakk ga Jonas arr i sjela da han prøvde å ta en pannekake.

  • Her kan du høre episode 55 med Fredrik Björck på telefonlinja:

Finn podkasten

Podkasten JoMos Kosmos handler om lokalfotball generelt og TIL spesielt.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Twitter

Facebook

Soundcloud