En ekte Finnmarks-patriot kan bli Tromsø Frps toppkandidat

TRUMFKORT: Lars Sigurd Eide i Troms Fylkestrafikk er Frp sitt nye kort.

TRUMFKORT: Lars Sigurd Eide i Troms Fylkestrafikk er Frp sitt nye kort.

Artikkelen er over 5 år gammel

Nye bølger for Lars Sigurd Eide.

DEL

Markeds- og informasjonssjef Lars Sigurd Eide (50) har jobben å tale for det tidvis utskjelte selskapet Troms Fylkestrafikk, som stadig er i hardt vær. Nå kan han også få jobben med å tale for tidvis utskjelte Frp, i det politisk røffe Tromsø-farvannet. Hvis nominasjonskomiteen får det som de vil, blir han partiets byrådslederkandidat til høstens valg.

- Vi trenger et nytt fjes

Tromsø Frp har nominasjonsmøte neste torsdag, og for mange er det en overraskelse at den politisk ukjente Lars Sigurd Eide er hesten som sales opp. Eide ble nylig valgt til nestleder i Tromsø Frp, og nå kan rakettkarrieren hans fortsette.

- Det er mange ting som gjør Lars Sigurd til en god byrådslederkandidat. Han er en frisk, oppegående og folkelig person. Vi trenger et nytt fjes, og han er veldig energisk og aktiv med masse gode ideer og tanker, sier Kari Workinn som leder nominasjonskomiteen.

Hun synes ikke det er noe minus at Eide mangler politisk erfaring. Iallfall av nyere dato. Eide var aktiv i Høyre i Finnmark i gamle dager, men sluttet da han begynte i NRK i 1993.

- Nei, jeg skjønner ikke det spørsmålet. Jens Johan (Hjorth, ordfører i Tromsø, red.anm.) hadde heller ikke drevet med politikk før. Lars Sigurd er en voksen mann som vet hva han gjør, og som er vant med presse og offentlighet, sier hun.

- Har dere «headhuntet» han?

- Nei, han kom helt frivillig og meldte seg inn i partiet.

Leder både her og der

Lars Sigurd Eide har tidligere jobbet som journalist og programleder i NRK, hvor han er blitt beskrevet som «en ekte Finnmarks-patriot, oppvokst i Sør-Varanger». Han har også vært lærer i mediefag på Høgskolen i Finnmark og regionsjef i Telenor, og seinere formidlingsleder ved Tromsø Museum og eiendomsmegler i Tromsø – før han de siste årene har frontet Troms Fylkestrafikk. 

Han skal for øvrig også ha studert logopedi ved Universitetet i Tromsø, noe som borger for at mannen er talefør i forsamlinger og kan kunsten med å vri på ordene. Til Nordlys ønsker han imidlertid ikke å ordlegge seg i det hele tatt, da han avslår å stille til intervju før nominasjonsmøtet.

- Jeg vil ikke si noe før etter nominasjonen, sier han.

- Vet ikke om det blir bråk

Partiets gamle traver i Tromsø, Jan Blomseth, er skjøvet ned til femteplass på listeforslaget, og det er ventet at det kan bli dragkamp og bråk på nominasjonsmøtet.

- Det vet jeg ikke om det blir. Jeg er ikke synsk. Vi har ikke fått så mange tilbakemeldinger på forslaget vårt, og til og med har vi fått skryt. Det er sikkert noen som vil stå høyere opp på lista, men jeg tror ikke det blir noe hysteri. Jeg sover godt om natta, sier komiteleder Kari Workinn.