Niåringen er plukket ut som en av 16 maskotter for kvinnelandslaget i håndball foran EM og 2015-sesongen, blant to tusen søkere.

Det betyr at Annika får være med og følge en landslagssamling neste år, i tillegg til at hun får landslagsspilleren Veronica Egebakken Kristiansen som sin personlige mentor gjennom hele neste år. Egebakken Kristiansen skal også reise til Sørreisa og gjennomføre en trening med laget til Annika.

- Det tror jeg blir veldig spennende og lærerikt. Det var veldig artig å få møte mentoren min, sier Annika Jakobsen til Nordlys.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte 12 av 16 spillere i den norske EM-troppen tirsdag. Maskottene symboliserte spillerne som er tatt ut til EM i forbindelse med uttaket i Oslo tirsdag, der 12 av 16 spillere ble offentliggjort. Seansen ble sendt direkte på TV.

- Jeg var veldig nervøs. Men det var veldig artig, sier Annika.

Hun håper å lære mye av Egebakken Jakobsen, som har scoret 71 mål på 31 A-landskamper for Norge, og har etablert seg i troppen til Thorir Hergeirsson.

- Betyr mye

Annikas mamma og trener, Elin Iversen, er både glad og stolt over sjansen.

- Annika har spilt siden hun var seks år, og følger med på TV hver gang hun ser landslaget spille kamp. Det er veldig stort å få være med på dette. Og det blir stas å få besøk av en landslagsspiller til Sørreisa, sier Elin.

Og er veldig glad for at klubben får dra nytte av Glassverket-spillerens kunnskap neste år.

- For ei lita bygd som oss, så betyr det veldig mye. Håndball står sterkt i Sørreisa, og dette er veldig artig, både i forhold til motivasjon og rekruttering, sier Elin Iversen.

-Kjempeboost

Styreleder i Sørreisa, Irene Lange Nordahl, er enig.

- Det betyr enormt mye å få en landslagsspiller hit. Vi har hatt en veldig fin utvikling, og har vokst fra 120 til 140 meldemmer i løpet av det siste året. Dette er en kjempeboost, og vil være en løft for hele klubben med tanke på den langsiktige rekrutteringen, og ikke minst en kjempeinspirasjon for spillere, trenere og alle som er engasjert i håndballen i Sørreisa, sier Irene Lange Nordahl.

- Alle har et varmt hjerte som banker for håndballjentene nasjonalt. At vi har en direktelink dit, og får besøk, er utrolig viktig, sier Sørreisa-lederen.

Både Elin Iversen og Irene Lange Nordahl legger ikke skjul på at de håper klubben får besøk av en fersk EM-vinner neste år.