Gå til sidens hovedinnhold

Elian (4) med monsterfangst i Reisaelva: - Nå har jeg begynt å få litt større fisk!

Artikkelen er over 4 år gammel

Den unge reisaværingen konstaterer beskjedent at fiskerkarrieren går fremover.

Det som bare skulle være en liten kveldstur i elva torsdag, endte med sesongrekord i Reisaelva for fire år gamle Elian.

- Vi skulle bare gå en liten tur ned, så han fiokk kastet fra seg før leggetid. Etter ti minutter ved elva bar storfisken i, og da måtte vi bare overta stanga, før hele ungen havnet i elva, sier mamma Maja Josefine Sellevoll.

Engangstilfelle

Ruggen veide hele 19,6 kilo, og var 122 centimeter lang. Lengre en fiskeren selv, som måtte ha hjelp av pappa med å holde fangsten, da skrytebildet skulle tas.

- Det er sannsynligvis et engangstilfelle i løpet av livet. Det er få som opplever å få så store fisker, sier Sellevoll.

- Men har han har noen år på å slå sin egen rekord?

- Det blir nok vanskelig, men han har god til å prøve. Klokken halv syv i morges var han klar igjen, og ville tilbake i elva.

Se video av storfangsten:

Beskjeden fisker

Selv tror hun ikke at Elian helt har fortsått rekkevidden av sin egen bragd. Å sette størrelse i perspektiv er ikke så lett, når man bare er fire år.

- Han forstår nok ikke helt hvor stor den er. Han har fått mindre fisk før, og når folk spør om fangsten, svarer han - nå har jeg begynt å få litt større fisk!

I kampens hete knakk fireåringens kjæreste eiendel, fiskestangen. Når Nordlys ringer er mamma på vei på sportsbutikken for å kjøpe ny. Det haster nemlig å komme seg tilbake i elva.

- Stanga knakk i kampens hete, så han må ha ny. Det blir nok ikke fred å få etter dette. Det blir nok en ny tur i dag, og ferie utgår, det har vi ikke tid til, sier Sellevoll.

Skal bli julemat

Hun er i likhet med Elians pappa - Arnt- Magnus Gamst - også ivrig elvefisker. Om det blir noen større fangt i familien denne sesongen er tvilsomt, og Elians storfisk har de allerede planer for.

- Vi skal røyke den, og spise den til jul.

Se video av storfangsten;

Kommentarer til denne saken