Kamper kalles ofte for seriefinaler, men lørdag får vi servert en vaskeekte seriefinale når Sandefjord møter regjerende seriemester Sjarmtrollan fra Tromsø i den siste helga i eliteserien i futsal.

Forutsetningene er svært enkle: Det laget som vinner kampen, vinner også eliteserien. Vinner Sandefjord, kan ikke Sjarmtrollan ta dem igjen selv med seier i siste kamp mot KFUM søndag. Vinner Sjarmtrollan, er de forbi Sandefjord – og vertene runder av sitt seriespill med lørdagens kamp.

Det eneste som vil sørge for at spenningen varer helt til søndag, er et uavgjortresultat. Da må Sjarmtrollan slå KFUM for å hente hjem sitt andre strake seriegull.

– Ja, det er så enkelt som at vinneren tar gullet. Dette er vel den nest viktigste kampen i Sjarmtrollans historie, etter opprykkskampen i 2013, mener keeper Jørgen Vik, som ikke tør tippe noe utfall av lørdagens skjebnekamp.

– Det bruker alltid å være jevne kamper mot Sandefjord. Jeg tror det er ekstremt vanskelig å sette odds på den kampen, sier Sjarmtrollan-keeperen.

– Magefølelsen sier at dette er en kamp som blir avgjort av marginer. Ser man på kampene som har vært tidligere mellom disse to lagene, så har det vært veldig jevnt. Det er utrolig artig at en kamp som dette avgjør serien, og vi skal gjøre alt vi kan for å bikke det i vår favør, sier Sjarmtrollans lagleder Simen Johansen.

 

Var i TIL-intervju

Jørgen Vik satser selv hardt på futsal, men har også et liv innenfor utefotballen, der han senest har vært involvert i trenerteamet til Lyngen/Karnes.

Innen fotball er det fortsatt noe uklart hva 2018 bringer, og om det betyr en keeperrolle, trenerrolle eller begge deler.

Nordlys er kjent med at Vik er en av flere kandidater som har vært inne til en samtale med TIL angående keepertrenerollen som blir ledig når Inge Takøy i løpet av våren går over til jobben som daglig leder i TUIL.

Der skal det også ha blitt gjennomført intervjuer med utenlandske kandidater, i tillegg til at TILs egen markedsansatte Otto Fredrikson er aktuell for jobben.

– Det har jeg ikke noen kommentar til. Jeg har registrert at de er på leting og at Inge går til TUIL, men jeg har ikke noe å si ut over det, sier Jørgen Vik.

– Må ikke bli feige

En avgjørelse rundt hans fotballrolle i 2018 tror han uansett ligger noen uker frem i tid.

Inntil videre er alt fokus rettet mot lørdagens Nordlys-sendte gullkamp i eliteserien i futsal. Sjarmtrollan stiller der mer eller mindre fulltallig, men uten Geirald Meyer – som er på treningsleir med Grorud.

– I den gruppa vi har nå tror jeg alle har omtrent like sterke følelser for futsal som for fotball. Jeg vet i hvert fall at jeg selv legger mye i dette, og jeg tror det gjelder de fleste andre. Det vil være veldig stort hvis vi klarer å ta tittelen igjen, og tilsvarende surt hvis det ikke går.

– Vi skal uansett være veldig fornøyde med at vi har klart å sette oss i en så god posisjon før den siste helga, så handler det om ikke å bli feige, sier Vik.

Han er klar over at de kunne ha tålt et tap mot Sandefjord hvis de ikke hadde røket 2-7 for Vesterålen forrige helg, men tror samtidig den kampen ga dem en nyttig lærepenge.

– Vi fikk oss ei lekse der som jeg håper vi har lært noe av, sier Jørgen Vik.

Sjarmtrollan slo utfordrer Utleira 4-0 og er nå seriefavoritt.