Mistet lagkameraten for to uker siden: – Det er et blidt fjes som ikke er der lenger

OMKOM: Krokelvdalen- og Vesterålen-spiller Snorre Larsen mistet livet i en fallulykke 20. oktober. Han vil bli sterkt savnet av Vesterålen-gjengen, som i helga spiller sesongens første kamper i eliteserien.

OMKOM: Krokelvdalen- og Vesterålen-spiller Snorre Larsen mistet livet i en fallulykke 20. oktober. Han vil bli sterkt savnet av Vesterålen-gjengen, som i helga spiller sesongens første kamper i eliteserien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I vinter kan du se alt fra eliteserien i futsal på nordlys.no. For et av de nordnorske topplagene bli det en spesiell sesong.

DEL

I helga starter eliteserien i futsal, som i fjor hadde en stor nordnorsk dominans med Tromsø-laget Sjarmtrollan som seriemester, Vesterålen på andreplass og Nordpolen på fjerdeplass.

Denne sesongen har Amedia rettighetene til å streame kampene fra eliteserien, og i helga skal blant annet vi i nordlys.no vise delvis Tromsø-baserte Vesterålens kamper mot Vegakameratene og Utleira fra Trondheim for våre abonnenter.

For Vesterålen blir det en annerledes sesongstart.

20. oktober mistet Krokelvdalen-kaptein og student Snorre Larsen (22) livet i en fallulykke under jakt i Lofoten. Larsen var også futsalspiller for Vesterålen, primært for deres andrelag.

– Tungt å prate om

– Det er klart vi kommer til å savne han både som spiller og som person i gruppa. Han var en veldig fin type ... det er tungt å prate om dette, sier Vesterålen-spiller Julian Aloyseous.

– Han skulle være med i år også. Det er et blidt fjes som ikke er der lenger. Jeg vet ikke hva mer jeg skal si, sier Aloyseous.

– Det er jo en tragisk ting som skjedde, så det blir en spesiell sesong på den måten, sier TUIL-stopper og spiller og administrativ leder for Vesterålen, Tobias Nygård Vibe.

Vibe kommer i likhet med Mathias Dahl Abelsen selv ikke til å delta i de to første kampene i den spesielle sesongen, da de to er opptatt med TUILs serieavslutning søndag borte mot Kongsvinger i 1. divisjon.

Når kampene kommer i gang, har laget et ønske om å kunne hevde seg i toppen nok en gang. De har de to siste sesongene blitt nummer tre og nummer to i eliteserien, men vil ikke snakke så høyt om muligheten for å ta enda et steg opp og overta tittelen fra Sjarmtrollan.

– Vi har de samme utfordringene som tidligere, at vi ikke har fått trent ordentlig sammen siden spillerne våre er spredt litt over alt. Innkjøringsfasen vår blir egentlig å gå rett i kamper. Vi tenker vel at topp tre er en grei målsetting. Vi er ikke som Sjarmtrollan, som har morgentreninger klokken 6-7. Vi har det gøy, men når vi er på banen, gjør vi alt vi kan for å vinne, sier Vibe.

– Jeg tror nok gull blir vanskelig, men vi vil være med å kjempe om topp tre, sier Aloyseous.

Nordnorsk dominans

Selv om Nordpolen har trukket seg fra eliteserien, som dermed er nede i ni lag, er det gode muligheter for en ny sesong med nordnorsk dominans – med lag som Sjarmtrollan, Vesterålen, Nord/Sprint og Hulløy.

– Det er veldig gøy at det har blitt sånn. Vi har ganske mange lag her oppe nå, det er sterkt, mener Tobias Nygård Vibe.

Han setter pris på at Nordlys og de andre Amedia-avisene tilbyr abonnentene streaming fra årets eliteserie i futsal.

– Det er veldig mange som er interesserte. Vi har folk som sitter i Vesterålen, i Tromsø og som studerer sørpå som vil følge kampene. Det tror jeg kan bli veldig bra, sier Vibe.

Vesterålen stiller med følgende tropp til helgens Nordlys-sendte serieåpning:

Julian Aloyseous, Thomas Aloyseous, Jonathan Barlow, Anders Jørgensen, Adrian Pedersen, Kristoffer Nessø, Jørn Persen, Marius Jørgensen, Lasse Biti Næss, Børge Henriksen (ny fra Nordpolen) og Martin Haslevang (keeper).

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken