To barn og én kvinne mistet livet etter Fagereng-tragedien der en mor og hennes tre barn ble funnet livløse i vannet mandag ettermiddag. De to yngste barna ble sendt til Rikshospitalet i Oslo, og i dagene etter ble moren og det eldste barnet på 7 år erklært død. Torsdag kveld ble også det nest yngste barnet på 4 år erklært død.

I Oslo sitter barnefaren og våker over sin yngste datter på 1 år.

I tiden etterpå venter begravelse og en usikker situasjon på Rikshospitalet.

Sent fredag kveld ble det derfor startet en innsamlingsaksjon på Spleis.no for å hjelpe til med finansieringen av bisettelsen av de som mistet livet i den tragiske Fagereng-tragedien.

Klokken 11.00 lørdag morgen, drøye 12 timer etter at aksjonen ble startet, var det allerede samlet inn over 25.000 kroner.

OPPDATERING: Tre og en halv time etter at artikkelen ble skrevet har Elisabeth nådd målet. 105.640. er samlet inn fordelt på godt over 500 ulike givere.

– Det er helt fantastisk! Jeg økte det nå til 150.000. Det kan jo hende de har familie i Sudan som får veldig store reiseutgifter i forbindelse med en begravelse. Vet du hva, det er helt absurd. Jeg blir helt skjelven. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli så berørt av det. Jeg og samboeren min sitter bare og oppdater siden.

– Det var ikke et så hårete mål som jeg trodde. For en by vi bor i!

Les også

Døgnene vi aldri vil glemme

Trodde det skulle ta en måned

Initiativtakeren er Elisabeth Udnes Johannessen. I morgentimene opplevde hun at det eksploderte av varsler. Over 100 personer hadde allerede da gitt sitt bidrag.

– Hva fikk deg til å starte aksjonen?

– Jeg så at det var et veldig stort engasjement i folket. Kommunen satte i gang mange tiltak, og en startet et fakkeltog. Så tenkte jeg at barnefaren sitter på Rikshospitalet i Oslo og går litt glipp av alt som skjer. Hvordan kan man helt direkte hjelpe han og familien? Mange blir ofte sittende igjen med trang økonomi i en sånn situasjon, sier Johannessen.

– Han har nok å tenke på

Følelsen hun fikk da hun så responsen var vanskelig å beskrive.

– Det er over all forventning. Noen gir 4.000, noen gir 20 kroner. Alle monner drar. Og det er så mange som vil hjelpe. Jeg oppfordrer også bedrifter til å være med og støtte. Det føles godt hvis barnefaren kan slippe å tenke på økonomi oppi det hele. Han har nok å tenke på, sier hun.

For å få overført pengene ønsker hun å komme i kontakt med mannens bistandsadvokat Erik Ringberg.

– Det var vel litt sånn at erfaringsmessig så er man ofte veldig alene. Livet går videre for de fleste etter en liten stund. For den som er rammet så blir livet aldri det samme igjen. Da håper jeg at store økonomiske belastninger ikke havner på toppen av det.