Vandaler kjørte over fjellet og ned i avsidesliggende bygd for å begå hærverk

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Søndag ble det oppdaget at det gamle huset til Elgsnes ungdomslag var rasert og ødelagt. Alle rutene og ytterdøra er knust med stein. Ifølge Tore Ruud som er grunneier på området, har personene også tatt seg inn i bygget.

– Det er helt tydelig at de også har vært på innsiden og kastet stein. Mye glass lå også på utsiden av bygget og det er et godt bevis, sier Ruud.


Glass på utsiden av det gamle ungdomshuset kan vitne om at vandalene har tatt seg ulovlig inn i bygget. Foto: Privat

Kapell

Bygget ligger mellom bygda Aune og Elgsnes i Harstad. For å komme dit må man kjøre flere kilometer ut av sentrum i nordlig retning. Man må så ta seg over en fjellovergang, og kjøre ned en bratt fjellvei.

Det er lagt ut bilder og informasjon om hendelsen på Elgsnes egen Facebook-side. Her framkommer det at flere personer vet hvem som har tatt seg bryet å kjøre hele distansen bare for å ødelegge.

Ved kapellet på Elgsnes har vandalene også kappet flaggstangsnora. Denne er igjen brukt for å ødelegge et gjerde som var under renovering ved kapellet.

Observasjon

Natt til søndag ble tre personer observert på Aun-fjellet, i det de holdt på å rasere en sykkel som var festet til en bil. Nordlys har snakket med vedkommede som observerte disse tre. Han ønsker å forbli anonym, men kan fortelle at sykkelen var festet til en bil med et tau.

– Tauet stammer nok antakelig fra flaggstanga på kapellet. Jeg spurte hvor de hadde fått sykkelen fra, og da svarte de bare at den var kjøpt på Fretex på natta. Det får jeg ikke til å stemme, sier vår kilde, som også vet navnet på alle de tre.

Han har gitt fra seg informasjonen til grunneier Tore Ruud. Sistnevnte har også henvist Nordlys til Troms Ungdomsfylking som er fester av tomta huset står på. Vi forsøkte å komme i kontakt med leder Hildur Johanna Sæther for å høre hva de tenker å foreta seg etter hærverket. Hun svarte ikke på vår henvendelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken