Slik så bilen til Thomas ut etter møtet med elgen: - Det er en av de tingene som skjer alle andre, men ikke deg selv

SAMMENSTØT: Thomas Bugge hadde lånt bilen av en kamerat. Slik så den ut etter møtet med elgen.

SAMMENSTØT: Thomas Bugge hadde lånt bilen av en kamerat. Slik så den ut etter møtet med elgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Thomas Bugge kjørte langt under fartsgrensen. Likevel var han sjanseløs da elgen plutselig viste seg på veien.

DEL

Thomas Bugge var lillejulaften ute og kjørte med sine to barn. Det var svært glatt på veien, og Bugge kjørte derfor langt under fartsgrensen.

Drøye 200 meter etter Brennfjell Camping i Skibotn sto plutselig elgen på veien, og bilen fikk et ublidt møte med «skogens konge».

- Til tross for at jeg var oppmerksom og kjørte ekstremt sakte klarte jeg ikke å reagere. Jeg la meg i motsatt kjørefelt, og da stoppet elgen på veien. Så jeg la meg tilbake i rett kjørefelt, og da traff han kun siden av bilen, forklarer Bugge til Nordlys.

- Selv om hendelsen var dramatisk gikk det bra med både bil og passasjerer. Det er nesten mest trist for elgen, forteller sjåføren.

- «Sveipte» beina

Elgen var raskt på beina igjen, og løp til skogs mens Bugge varslet politiet og Viltnemda.

- Det var ikke noe blod, hverken på bilen eller i veien. Det var nok så glatt at jeg bare «sveipte» beina hans av veien, for han var oppe igjen med en gang, beskriver Bugge.

- Viltnemda kom med hunder ettersøkningsteam, men elgen ble ikke funnet, så de konkluderte med at alt står bra til.

- Kjipt regnestykke

Bugge anslår at han traff elgen med en hastighet på 30 km/t, og priser seg lykkelig over at han kjørte så forsiktig som han faktisk gjorde.

- Jeg anser meg selv som en relativt erfaren sjåfør, og jeg vet at man kan møte elg i områder som vi var i, derfor kjørte jeg veldig rolig. Men i ettertid har jeg tenkt at man knapt kan være forsiktig nok når man kjører i områder med mye elg.

- Det er en av de tingene som skjer med alle andre, men ikke deg selv. Fart gange masse er et utrolig kjipt regnestykke, sier Bugge til Nordlys.

- Tragikomisk

Bugge har selv gått aktivt på elgjakt de siste fem årene, og tilfeldighetene vil ha det til at han aldri har skutt en elg. Derfor er han ekstra glad for at elgen overlevde sammenstøtet.

- Jeg har aldri vært så nær at jeg har kunne skutt i løpet av de årene jeg har gått på jakt, så det hadde vært tragikomisk hvis jeg skulle felle min første elg på den måten, sier Bugge og flirer.

Artikkeltags